جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انحلال شرکت

انحلال انواع شرکت ها

به دلایل مختلفی شرکت منحل می گردد و این موارد انحلال شرکت را قانون گذار در قانون تجارت پیش بینی نموده است. در ادامه به نکات مهم در خصوص انحلال شرکت برای ثبت تغییرات شرکت می پردازیم.

راهنمای انحلال شرکت

حکم قطعی دادگاه به منظور تقسیم سرمایه و دارایی ها میان شرکا و منحل شدن شرکت به طور کامل نیاز می باشد. همان گونه که آغاز یک کسب و کار و فعالیت به یک پروسه اداری طولانی نیاز دارد منحل شدن شرکت هم دربردارنده مراحل و فرایندی می باشد که بایستی به صورت قانونی صورت بگیرد.

لازم به ذکر است که منحل شدن شرکت هم مثل بقیه تصمیم های اجرایی در یک نهاد به تفاهم و تصمیم تمامی شرکا نیازمند می باشد. این امکان وجود دارد که انحلال شرکت به دلیل های مختلفی به وجود بیاید و این موارد منحل شدن شرکت را قانون گذار در قانون تجارت پیش بینی نموده است.

راهنمای انحلال شرکت

موارد انحلال شرکت

موارد انحلال شرکت را با هم مرور می‌کنیم:

  •  مبتنی بر اراده شرکا
  •  به دلیل از بین رفتن یکی از عنصرهای شرکت
  •  بر دلیل های توجیه پذیر
  • به دلیل وضعیت یکی از شرکا

دلایل انحلال شرکت

هم چنین دقت کنید که انحلال شرکت ممکن است به این دلایل روی دهد:

  • چنانچه هدف اصلی شرکت (موضوعی که شرکت برای آن تشکیل شده) به حقیقت پیوسته شده باشد و یا معین گردد به حقیقت پیوستن آن غیر ممکن باشد شرکت منحل می شود.
  • چنانچه شرکت به منظور مدت زمان مشخصی تشکیل شده باشد و قبل از تمدید به پایان برسد.
  • در صورتی که شرکت ورشکسته شده باشد منحل می شود.
  • چنانچه مجمع فوق العاده به منحل شدن شرکت رای بدهد شرکت منحل می شود.
  • زمانی که دادگاه حکم قطعی صادر کند شرکت منحل می شود.
  • در صورتی دادگاه به منظور منحل شدن شرکت حکم قطعی صادر می کند که یک یا چند نفر از اعضای ذی نفع بخواهند تا شرکت منحل شود.

این اشخاص مطابق قانون در یکی از شرایط ذیل این اجازه را دارند تا منحل شرکت را تقاضا نمایند:

اگر بیشتر از یک سال از ثبت شدن شرکت گذشته شده باشد ولی هیچ گونه مبادرتی به منظور انجام موضوع شرکت صورت نگرفته باشد و یا تمامی فعالیت های شرکت به منظور مدت زمانی بیشتر از یک سال متوقف شده باشد.

10 ماه از زمان مشخص شده به منظور تشکیل مجمع عمومی سالانه گذشته باشد و مجمع بالا تشکیل نشده باشد.

زمانی که مقام مدیرعامل شرکت و مقام همه و یا بعضی از اعضای هیئت مدیره شرکت به منظور مدت زمانی بیشتر از 6 ماه بدون کارگزار باقی بماند.

در صورتی که شرایط منحل شدن شرکت وجود داشته باشد ولی به منظور منحل شدن شرکت مجمع تشکیل نشده باشد و یا از دادن رای انحلال شرکت اجتناب کند.

به این نکته توجه داشته باشید در صورتی که تصمیم گیری به منظور منحل شدن شرکت نهایی شد مدیر دیگر مقامی ندارد این امکان وجود دارد که فعالیت ها و کارهای شرکت به اتمام نرسیده باشد (مانند مطالبات و بدهکاری )، بنابراین لازم و ضروری می باشد.

شخصی به عنوان نماینده شرکت معرفی گردد تا این امور و منحل شدن شرکت را به پایان برساند به این شخص مدیر تصفیه گفته می شود.

شیوه ثبت انحلال شرکت

در صورتی که منحل شدن شرکت قبل از مدت زمان تعیین شده صورت بگیرد در سزاواری و شایستگی مجمع عمومی فوق العاده می باشد.

زمانی رای مجمع عمومی فوق العاده دارای اعتبار می باشد که در جلسه رسمی و با اکثریت دو سوم آرا حاضر در آن تصمیم گیری شده باشد.صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده به همراه مدارک دیگر که لازم می باشد به اداره ثبت شرکت ها ارسال می شود و اداره مزبور به منظور منحل نمودن شرکت مبادرت می نماید.

شایان ذکر است که در آخرین مرحله به منظور انحلال شرکت خود اداره ثبت شرکت مرحله های منحل کردن شرکت را به وسیله آگهی به اطلاع سهامداران می رساند.

صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده همراه سایر مدارک لازم به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال می‌ شود و اداره فوق اقدام به ثبت انحلال شرکت می‌نماید.

قابل ذکر است اداره ثبت شرکت در آخرین گام برای انحلال شرکتها، مراتب انحلال شرکت را از طریق آگهی به اطلاع سهامداران می‌رساند.

لازم به ذکر است که آگهی ذکر شده بایستی در روزنامه رسمی و یا کثیرالانتشاری چاپ و منتشر شود که آگهی های مربوط به شرکت در هنگام فعالیت چاپ و منتشر شده است.

انحلال انواع شرکت ها
انحلال شرکت

مراحل ثبت انحلال شرکت

  1. نخستین گام از مراحل ثبت انحلال شرکت تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تصمیم به انحلال شرکت می باشد.
  2. پس از تصمیم گیری در این خصوص در مجمع عمومی فوق العاده شرکت، همان مجمع باید اقدام به تعیین مدیر تصفیه نماید.
  3. از زمان انتخاب مدیر تصفیه، وظایف و اختیارات اعضاء هیئت مدیره شرکت خاتمه یافته تلقی می شود و مدیر تصفیه نماینده شرکت منحل شده و در حال تصفیه شمرده می شود.
  4. بایستی رونوشتی از صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت که تصمیم به انحلال شرکت گرفته و مدیر تصفیه را نیز تعیین نموده است و به امضاء شرکاء و سهامداران شرکت و مدیر تصفیه رسیده است به همراه مدارک ذیل به اداره ثبت شرکت ها از طریق باجه های پستی انتخاب شده و از طریق پست پیشتاز ارسال شود.
  5. بعد از بررسی پرونده به وسیله کارشناس مرجع ثبت شرکت ها در صورتی که کلیه موارد قانونی رعایت شده باشد و مدارک نیز تکمیل باشد، مرجع ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری به منظور منحل شدن شرکت مبادرت می نماید و در سامانه اداره ثبت شرکت ها به درخواست کننده اعلام می گردد که به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نموده.
  6. ضمن پرداخت هزینه های قانونی مربوط به ثبت انحلال انواع شرکت ، ذیل دفاتر مربوطه را نیز امضاء نماید و مدارک را تحویل بگیرد.
  7. در این مرحله مدیر تصفیه شرکت و یا وکیل دادگستری قادر می باشند به اداره ثبت شرکت ها مراجعه نمایند و مبادرات مندرج در بند ۴ را به انجام برسانند.
  8. پس از این مرحله بایستی ثبت انحلال شرکتها در روزنامه رسمی کشور و روزنامه کثیر الانتشار مربوط به آگهی های شرکت، آگهی شده و به اطلاع عموم مردم برسد.
  9. از این پس مدیر تصفیه کلیه مبادراتی که در جهت تصفیه امور شرکت و وصول مطالبات شرکت و پرداخت دیون و بدهی های شرکت به افراد خارج از شرکت و سهامداران و شرکاء است را انجام می دهد و در حقیقت نماینده شرکت منحل شده و در حال تصفیه محسوب می گردد.
  10. پس از ثبت انحلال شرکتها در تمامی آگهی ها و اوراق و اسناد شرکت، باید پس از نام شرکت عبارت “در حال تصفیه” ذکر گردد.

در صورت رویارویی با هر سوال و یا موردی با ما در مجتمع حقوقی ثبت نوول تماس حاصل فرمایید. گروه ثبتی نوول در کم ترین زمان آماده ارائه خدمات حقوقی به متقاضیان خواهد بود.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها