جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

دلایل انحلال شرکتهای سهامی

دلایل انحلال شرکتهای سهامی

برای افزایش اطلاعات در زمینه انحلال شرکت ها در این مقاله خواهیم خواند، دلایل انحلال شرکتهای سهامی. پس تا انتها همراه ما باشید. در صورتی که هر سوالی در زمینه منحل کردن شرکت دارید ما در مجتمع حقوقی نوول راهنمای شماهستیم.

انحلال شرکتهای سهامی

  • در صورتی که شرکت موضوعی را که به منظور آن تشکیل شده است انجام ندهد یا به انجام رسانیدن آن غیرممکن شده باشد.
  • چنانچه شرکت به منظور مدت تعیین شده باشد و مدت زمان آن به پایان رسیده باشد منحل می شود در صورتی منحل نمی شود که این مدت زمان قبل از تاریخ به پایان رسیدن تمدید شده باشد.
  • در صورتی که شرکت ورشکسته شود.
  • زمانی که مجمع عمومی فوق العاده مالکان سهام به هر سببی به منحل شدن شرکت رای بدهد.
  • در مواقعی که دادگاه دستور حتمی منحل شدن شرکت را صادر نماید.

انحلال شرکتهای سهامی

انحلال قضایی

به سبب ماده 20 لایحه قانونی در مواردی به شرح ذیل هر ذی نفعی قادر می باشد انحلال شرکت را از دادگاه درخواست نماید:

  • در صورتی که تا یک سال بعد از ثبت شرکت، هیچ گونه مبادرتی به منظور انجام موضوع آن صورت نگرفته باشد.
  • چنانچه مجمع عمومی سالانه به منظور رسیدگی به حساب های سالی مالی تا ده ماه از تاریخی که اساسنامه معین نموده است تشکیل نگردیده باشد.
  • چنانچه مقام یا برخی از اعضای هیئت مدیره و هم چنین مقام مدیر عامل شرکت به مدت زمان 6 ماه بدون کارگزار باقی مانده باشد.
  • در رابطه با بندهای یک و دو ماه ( 199 ل. ا. ق. ت ) چنانچه مجمع عمومی فوق العاده مالکان سهام به منظور ابلاغ انحلال شرکت تشکیل نگردد و یا به منحل شدن شرکت رأی ندهد.

هم چنین به سبب ماده ( 202 ) لایحه قانونی در رابطه با قاعده ها و بندهای یک و دو و سه ماده ( 201) قانون ذکر شده، دادگاه بلافاصله بر اندازه مورد به مراجع هایی که مطابق اساسنامه و این قانون صلاحیت مبادرت دارند؛ فرصت قابل توجهی که حداکثر از شش ماه تخطی نکند، می دهد تا به منظور برطرف نمودن منحل شدن شرکت مبادرت نمایند. چنانچه طی فرصت تعیین شده موجبات انحلال برطرف نگردد ، دادگاه به منحل شدن شرکت رأی می دهد.

انحلال در صورت ورشکستگی شرکت

در صورتی که شرکت به دلیل ور شکستگی منحل شود تصفیه امور آن هم از مقررات مربوط به ورشکستگی تبعیت خواهد کرد.

مواد (200) و (203) لایحه قانونی اصلاح بخشی از قانون تجارت بیان میدارد که امر تصفیه با مدیران شرکت می باشد مگر آن که در اساسنامه و یا مجمع عمومی فوق العاده نحوه دیگری تعیین شده باشد.

طبق ماده ( 205 ل. ا. ق. ت ) هر زمان و به هر علتی که مدیر تصفیه معین نشده باشد و یا معین شده باشد اما به وظیفه های خود عمل ننماید ، هر ذینفعی این اجازه را دارد تا از دادگاه بخواهد مدیر تصفیه را معین نماید.

در مواردی که به دلیل دستور دادگاه شرکت منحل می شود حین صادر شدن دستور انحلال مدیر تصفیه انتخاب می شود.

شایان ذکر است که شرکت های سهامی در حین انحلال شرکت های در حال تصفیه شمرده می شوند و بایستی در ادامه اسم شرکت همه جا عبارت در حال تصفیه قید گردد و هم چنین نام مدیر و یا مدیران تصفیه در تمامی برگه ها و آگهی هایی که به شرکت مربوط می شود بایستی ذکر گردد.

مطابق ماده (208 ل. ا. ق. ت ) تا اتمام امر تصفیه، شخصیت حقوقی شرکت به منظور انجام کارهای مربوط به تصفیه باقی خواهد ماند.

مدیران تصفیه عهده دار پایان دادن به امور متداول و اجرایی تعهدات و دریافت طلب ها و تقسیم سرمایه ها و دارایی های شرکت می باشند.

در هر زمانی که به منظور اجرای تعهدات شرکت، معامله های جدیدی صورت بگیرد عهده دار این امر، مدیران تصفیه خواهند بود.

.تصمیم در باره منحل شدن و اسم های مدیر یا مدیران تصفیه و نشانی آن ها بایستی طی مدت زمان پنج روز از جانب مدیران تصفیه به مرجع ثبت شرکت ها اعلام گردد، تا بعد از ثبت به منظور آگاهی عموم در روزنامه رسمی و روزنامه کثیرالانتشاری که ابلاغیه ها به وسیله آخرین مجمع عمومی عادی و قبل از منحل شدن شرکت تعیین شده است.

لازم به ذکر است مطابق ماده ( 211 ل. ا. ق. ت ) از تاریخی که مدیر یا مدیران تصفیه معین می گردند اختیارات هیئت مدیره شرکت به پایان می رسد و تصفیه شرکت آغاز می شود.

مدیران تصفیه بایستی تمامی اموال، سرمایه ها ، دایره ها و برگه ها و اسناد مربوط به شرکت را تحویل و بلافاصله عهده دار امر تصفیه شرکت گردند.

ماده ( 214 ل. ا. ق. ت ) بیان می نماید: در صورتی که مدت زمان مأموریت مدیر یا مدیران تصفیه به پایان رسیده باشد و امر تصفیه هنوز به پایان نرسیده باشد.

مدیر یا مدیران تصفیه بایستی با قید علت این که به چه دلیلی کارهای شرکت به پایان نرسیده است فرصت اضافی را که به منظورپایان دادن به امر تصفیه ضروری می دانند و اندیشه ها و تصمیم هایی را که به منظور پایان دادن به امر تصفیه در نظر گرفته اند به ابلاغ مجمع عمومی مالکان سهام برسانند و تمدید ماموریت خود را در خواست کنند.

مطابق ماده ( 215 ل. ل.ا. ق. ت ) در صورتی که مدیر یا مدیران تصفیه به وسیله دادگاه معین شده باشند؛ مدت زمان ماموریت آن ها با رعایت نمودن شرایط در ج شده در همین ماده قانون با دادگاه خواهد بود.شایان ذکر است که مدیر یا مدیران تصفیه، به وسیله همان مرجعی که آن ها را انتخاب نموده اند قابل برکناری می باشند.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها