جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

6 مرحله دریافت جواز کسب

6 مرحله دریافت جواز کسب

شما با طی 6 مرحله می توانید جواز کسب دریافت کنید. جواز کسب یا پروانه کسب برای مشاغلی که زیر نظر اتحادیه ها باشند صادر می شود. بعد دریافت جواز می توانید از مزایای مختلفی اعم از اخذ تسهیلات و خرید زمین با نرخ های دولتی و دریافت دست چک و غیره تنها بخشی از شرایط دریافت این مجوز می باشد.

شرایط اخذ جواز کسب

مرحله اول برای دریافت جواز کسب این است که شرایط لازم برای دریافت جواز را داشته باشید این شرایط شامل موارد زیر می باشد.

  • متقاضی دریافت جواز باید حداقل 18 سال را داشته باشد.
  • اگر متقاضی دریافت جواز خانم باشد و در حرفه های فنی و سنگین بخواهد جواز دریافت کند باید یک آقا را به عنوان مباشر انتخاب کنند.
  • ارائه کارت پایان خدمت یکی از اصلی ترین موارد مربوط به اخذ جواز کسب برای آقایان است.
  • مشاغلی که با سلامت اشخاص در ارتباط هستند مانند رستوران ها باید تاییدیه بهداشت ارائه دهند.
  • متراژ مغازه و شرایط بهداشتی و …. باید مورد تایید مأمور اتحادیه قرار گیرد.
  • واحد صنفی باید حتماً کاربری تجاری یا اداری داشته باشد و این موضوع در قولنامه جواز یا سند ملکی قید شده باشد. صدور جواز برای واحد هایی با کاربری مسکونی امکان پذیر نیست.
  • دریافت جواز در برخی رشته ها و شاخه ها مانند موضوعات فنی نیاز به ارائه مدارک فنی دارد. مثل جواز تعمیرات لوازم منزل
  • ارائه کد اقتصادی
  • شرایط اختصاصی در برخی کسب و کار وجود دارد که پیش از درخواست می توانید در سامانه ملی مجوز ها بعد انتخاب موضوع کسب و کار انتخاب کنید.
  • اتباع خارجی با داشتن جواز کار یا پاسپورت می توانند برای دریافت جواز کسب در ایران اقدام کنند.

دریافت کد اقتصادی برای جواز کسب

همان طور که گفتیم یکی از اصلی ترین مدارک جواز کسب کد اقتصادی است. کد اقتصادی برای اشخاص حقوقی شناسه ملی و برای اشخاص حقیقی شماره ملی آنها می باشد. اما زمانی به عنوان کد اقتصادی، کد ملی یا شناسه ملی شرکت را می توان ارائه دهید که تشکیل پرونده مالیاتی و انجام مراحل اخذ کد اقتصادی را انجام داده باشید.

برای دریافت کد اقتصادی وارد سایت اداره مالیات شوید و پیش ثبت نام و ثبت نام مالیاتی را به صورت غیر حضوری انجام دهید. بعد از انجام مرحله 45 در این سایت کد اقتصادی برای شما صادر خواهد شد.

تکمیل مدارک جواز کسب

درخواست کننده جواز کسب ممکن است شخص حقیقی یا حقوقی باشد که به تفکیک مدارکی را برای اخذ جواز کسب باید در سامانه ملی مجوزها، ثبت نام مربوطه را انجام دهند.

مدارک لازم برای اشخاص حقیقی

  • کپی شناسنامه و کارت ملی متقاضی
  • رونوشت کارت پایان خدمت برای آقایان
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • کد اقتصادی
  • اجاره نامه یا سند یا هر نوع قراردادی که مبنی بر داشتن حق انتفاع از ملک مورد نظر باشد.
  • داشتن کارت بهداشت برای مشاغلی که دریافت این کارت برای آنها اجباری است.
  • قبولی در آزمون صنفی

مدارک لازم برای اشخاص حقوقی

  • اشخاص حقوقی باید آگهی ثبت و آگهی آخرین تغییرات را ارائه دهند.
  • ارائه کد اقتصادی شرکت
  • کپی شناسنامه و کارت ملی و کارت پایان خدمت و… مدیر عامل شرکت
  • گواهی عدم سوء پیشینه شرکت
  • تصویه امور مالیاتی کشور
  • اجاره نامه یا سند مالکیت و …. به نام شرکت
  • تاییدیه بهداشت و ایمنی محیط

ثبت نام جواز کسب در سامانه مجوز های ملی

برای ثبت نام و درخواست جواز کسب باید در درگاه ملی مجوز ها وارد شوید و شماره موبایل و رمز صفحه را بزنید و حساب کاربری برای خود در سایت ایجاد کنید. سپس درخواست مورد بررسی قرار می گیرد و بعد از تاییدیه های لازم صادر می شود.

انجام مراحل در سامانه دبیر خانه هیئت نظارت بر کسب و کار های کشور

یکی از مراحلی که برای صدور جواز به صورت خودکار طی می شود رسیدگی غیر حضوری به درخواست ها می باشد. البته سیستم به صورت خودکار این مرحله را انجام می دهد و شما تنها از سامانه اولی که ثبت درخواست کردید باید پیگیر پرونده باشید.

بازدید از واحد صنفی جهت صدور مجوز کسب و کار

بعد از بررسی های انجام شده درخواستی که به صورت اینترنتی ثبت کرده اید، اگر تایید شود بازدید از واحد صنفی توسط بازرسین اداره صورت می گیرد. در صورتی که ملک مربوطه از نظر بازرس مورد تایید باشد هزینه مربوط به عضویت در اتحادیه و هزینه صدور جواز باید پرداخت شود.

آزمون صنفی برای اخذ جواز کسب

مرحله ششم درخواست شما شرکت در کلاس های اصناف و بعد از گذراندن دوره شرکت در آزمون اصناف است. کلاس های اصناف چند سالی است که غیر حضوری شده و فایل ها از طریق سامانه برایتان قابل نمایش خواهد بود.

شرکت در آزمون صنفی نیز بعد از گذراندن دوره آنلاین به صورت آنلاین صورت می گیرد و در صورت قبولی یک مرحله به دریافت جواز نزدیک شده اید. البته گذراندن دوره و شرکت در آزمون مستلزم پرداخت هزینه است.

پرداخت هزینه مربوط به اتحادیه جواز کسب

هزینه هایی که باید بایت جواز پرداخت کنید به صورت مجزا می باشد و هزینه ها در هر مرحله متفاوت است و بیشتر هزینه مربوط به حق عضویت در اتحادیه است. تقریباً قوانین برای صدور تمام مجوز ها این هزینه ها لحاظ می باشد. با توجه به تغییر تعرفه های سازمان های دولتی برای دریافت هزینه جواز با کارشناسان ما در مجتمع ثبتی نوول تماس بگیرید تا هزینه تمام شده را به شما اعلام کنیم.

صدور پروانه کسب
صدور پروانه کسب

صدور پروانه کسب

بعد از انجام کلیه مراحل فوق جواز کسب واحد صنفی توسط اتحادیه صالح صادر می شود و می توانید با استفاده از جوازی که دارید از امتیاز های گوناگونی استفاده کنید. وقتی یک واحد صنفی بدون مجوز فعالیت کند نهاد هایی مانند: شهرداری یا بازرسان اتحادیه و … به محل کسب سر بزنند و در صورت نداشتن جواز واحد صنفی تعطیل شود؛ بنابراین قبل از هر گونه مشکلی در واحد صنفی پیشنهاد می کنیم جواز کسب یا پروانه کسب دریافت کنید.

اعتبار جواز کسب

جواز ها مدت اعتبار متفاوتی دارند برخی جواز ها به صورت موقت صادر می شوند و برخی جواز ها به صورت دائمی که جواز های دائمی نیز اعتبار موقت دارند اما به جهت طولانی بودن زمان می توان گفت دائمی هستند.

جواز موقت حدود 1 سال اعتبار دارد و جواز دائمی 5 ساله می باشد. با توجه به درخواستی که تکمیل می کنید ممکن است جواز موقت یا جواز دائمی دریافت کنید.

تمدید جواز کسب بعد از اتمام اعتبار

زمانی که اعتبار جواز تمام می شود می توانید با مراجعه به اداره یا درخواست تمدید جواز در سامانه ملی مجوز ها درخواست تمدید را بدهید مراحل تمدید ساده تر است و فوری تمدید آن انجام می شود. به طور معمول اخذ یک جواز در ابتدا حدود ده هفته در صورت تکمیل بودن درخواست زمان خواهد برد.

جمع بندی: مطالب ارائه شده در راستای صدور جواز کسب قطعاً به کارتان خواهد آمد. اگر سوالی دارید که در این مطلب بدان اشاره نشده هم اکنون از مشاوره رایگان مجتمع ثبتی نوول استفاده کنید و صفر تا صد آنچه که در خصوص پروانه کسب که باید بدانید را وکلاء برجسته و مشاوران عالی رتبه ما به شما خواهند گفت.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها