ثبت نام ارزش افزوده
در کشور ایران دو نوع مالیات داریم دسته اول قوانین مالیات های مستقیم و دیگری قوانین مالیات های غیرمستقیم یا ارزش افزوده.
در این نوع مالیات ها، مشمولان و سهامداران به واسطه خرید و فروش یک کالا یا خدمات ملزم به دریافت و پرداخت هزینه آن هستند. اگر فعالیت اینگونه نباشد، به هیچ عنوان نباید اقدامی در خصوص ارزش افزوده انجام دهید.
در واقع سیستم مالیات بر ارزش افزوده به گونه ای است که هر فروشنده در هنگام فروش کالا و خدمات، باید مالیات متعلقه را برصورت حساب بیفزاید و آن را همراه با قیمت کالا و خدمات از مشتری دریافت کند. اولین فروشنده، مالیات را یک جا به دولت پرداخت کرده است و در مراحل بعدی، هر فروشنده تنها ما به التفاوت مالیات (مالیات دریافتی پس از کسر مالیاتی که خود قبلاً پرداخت کرده است.) را به حساب سازمان امور مالیاتی واریز می کند.
با توجه به این که در این مالیات، همه مودیان (اشخاص حقیقی و حقوقی) برای استفاده از اعتبار مالیاتی ملزم به ارائه فاکتور خواهند بود، زمینه برای شناسایی خود به خود میزان معاملات مودیان فراهم می شود.
مراحل دریافت گواهی ارزش افزوده
- ثبت نام اولیه تشکیل پرونده مالیاتی شرکت
- دادن برگ ثبت نام اولیه ارزش افزوده همراه با مدارک فوق الاشاره (مدارک ثبت نام اولیه تشکیل پرونده دارایی)
- ثبت نام مرحله دوم پس از آمدن رمز عبور
- دادن کلیه مدارک فوق برای اداره دارایی (اظهار نامه برای سه ماهه های سال های قبل از تاسیس شرکت تا سالی که قرار است ارزش افزوده ثبت نام و گواهی صادر شود.)
- برگ اولیه و مرحله دوم ثبت نام و شناسه کاربری و رمز عبور نامه (به شرح زیر)، کپی کلیه قرار دادها برای ثبت نام مرحله آخر و صدور گواهی ارزش افزوده
مدارک لازم جهت اخذ ارزش افزوده
- انجام مراحل اخذ کد اقتصادی
- کپی مدارک اعضای شرکت اعم از شناسنامه و کارت ملی (براساس آخرین تغییرات)
- آگهی تاسیس شرکت
- اخرین تغییرات شرکت
- وکالتنامه
- آدرس کامل سکونت پیمانکار
- تلفن ثابت و همراه پیمانکار و در صورت امکان مدیر عامل
- کد پستی پیمانکار
- مجوز فعاليت (گواحی صلاحيت يا نام شركت در سايت رتبه بندی)
- كد پستي دفتر و يا در صورت نبود كد پستی محل فعاليت يا منزل
مدارک لازم برای مرحله آخر ارزش افزوده
- نام بانک شرکت
- نام شعبه بانک
- کد شعبه
- شماره حساب
- تلفنن ریس هیات مدیره
- کد پستی و آدر رئیس هیات مدیره
- کد اقتصادی
- آخرین تغییرات
- مدارک آخرین اعضاء
بنا به تشخیص حوزه مالیات بر ارزش افزوده، این گواهینامه برای مدت 6 ماه یا یک سال صادر میگردد که پس از اتمام تاریخ اعتبار، اشخاص حقیقی و حقوقی ملزم به تمدید اعتبار از حوزه مالیاتی خواهند بود.
تمامی خریداران نیز می توانند تا در هنگام پرداخت، مبلغ مالیات بر ارزش افزوده در صورتحساب فروشندگان، گواهینامه ثبت نام را از آنها درخواست نمایند و پس از رویت و تاریخ اعتبار آن، نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.
قوانین صدور گواهینامه ثبت نام در نظام مالیات بر ارزش افزوده
پیرو بخشنامههای شماره 2815 مورخ 1388/2/5، 4936 مورخ 1388/2/30 و 30392 مورخ 1388/12/18 و با توجه به فراهم آمدن امکان صدور گواهینامه ثبت نام مؤدیان در نظام مالیات بر ارزش افزوده از طریق سامانه الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده به نشانی www.evat.ir، لذا از ابتدای سال 1394 صدور گواهینامه مذکور صرفاً از طریق سامانه یاد شده و با رعایت شرایط و نکات ذیل امکانپذیر خواهد بود.
هزینه و تعرفه ثبت شرکت در سراسر ایران
آیا نوع شرکت ها در تعیین میزان هزینه ها و تعرفه های ثبت شرکت تاثیر دارد ؟
هر شرکتی بسته به میزان سرمایه اولیه و تعداد افراد عضو در آن داراه تعرفه های متفاوت ثبتی می باشند که باید برای ثبت شرکت ها به موسسه معتبر ثبت شرکت در کشور مراجعه کرده تا لیست تمامی تعرفه هارا با توجه به سابقه ثبتی خود به شما ارائه دهند تا طبق آن اقدام به ثبت شرکت در کشور کنید.
موسسه ثبت نوول به دلیل تخصص در ثبت شرکت در کرج و تهران در کم ترین زمان امور ثبتی و حقوقی مشتریان را به صورت کاملا تخصصی انجام خواهند داد کافی است با شماره های مشاوره رایگان موسسه ثبت نوول تماس بگیرید.
سلام آیا شرکت تولید و بازرگانی دارو که طبق ماده 12 از پرداخت مالیات ارزش افزوده معاف هست، در بدو تاسیس لازمه ثبت نام ارزش افزوده رو انجام بده؟
درود بر شما خیر شرکت های معاف از ارزش افزوده نیاز به ثبت نام ارزش افزوده ندارند.