جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

مراحل ثبت شرکت تجاری در حقوق فرانسه

مراحل ثبت شرکت تجاری در حقوق فرانسه

قبل از پرداخت به موضوع ثبت شرکت  برپایه قوانین و مراحل ثبت شرکت تجاری در حقوق فرانسه باید در مورد یکی از کشورهای اروپا اطلاعات کسب کنیم . پایتخت فرانسه شهر پاریس می باشد که زبانی فرانسوی دارند و با واحد پول یورو اقدام به کسب درآمد می کنند. در همسایگی این کشور، کشورهای آلمان، بلژیک و سوئیس و ایتالیا قرار گرفته اند. در این کشور چندین فرودگاه بین المللی بزرگ وجود دارد. این کشور در امر ثبت شرکت ها دارای حقوق و ماده قانون خاص و معینی هستند.

ثبت شرکت تجاری در فرانسه

دلایل زیادی در سفر افراد به این کشور وجود دارد که از بارزترین آن ها می توان به طبیعت زیبا و آب و هوای مطلوب و موزه ها و مناطق دیدنی بسیا زیبا و فرهنگ غنی اشاره کرد.

کشور فرانسه یک کشور با اقتصاد غنی از جمله کشور های پر رونق اقتصادی به حساب می آیند.

متعهد شدن این کشور به انجام تجارت جهانی آزاد و سیاست های سرمایه گذاری این کشور باعث شده که این کشور با توجه به بازار های اقتصادی خود را از دیگر شرکت ها و کشورها متمایز سازد.

کشور فرانسه علاوه بر سرمایه گذاری شرکت های مختلف خارجی بلکه با انجام امورات ثبتی باعث افزایش سرمایه گذاری در این کشور می شود.

روند ثبت شرکت تجاری در حقوق فرانسه

در حقوق فرانسه قبل از این که شرکت در دفتر ثبت تجارتی و شرکت ها به ثبت برسد و شخصیت حقوقی پیدا کند، لازم است مراحلی طی شود و تشریفات مربوط رعایت گردد.

این شکل گرایی در حقوق تجارت امر استثنایی محسوب می شود و در درجه نخست با این هدف صورت می گیرد که مؤسسین شرکت از حقوق و تعهدات خود مطلع شوند و به همین دلیل است که «شرکتنامه» باید کتبی باشد.

از طرف دیگر، اشخاص ثالث باید از وجود شرکت مطلع شوند به همین خاطر تشریفات مربوط به آگهی پیش بینی شده است.

در حقوق فرانسه تشریفات زیادی برای تشکیل و ثبت شرکت وجود دارد. اما، بعد از تأسیس «مرکز تشریفات شرکت ها» (گیشه واحد برای تحویل مدارک این روند ساده تر شده است.

از زمان دستور مورخ ۲۲ ژوئیه ۱۹۹۸ به مدیر دفتر دادگاه تجارت تنها ۲ ساعت مهلت برای بررسی مدارک و ثبت شرکت مهلت داده شده است. وانگهی، از زمان تصویب قانون ابتکار عمل اقتصادی مصوب اول اوت ۲۰۰۳ تمام مدارک مربوط به ایجاد اشخاص حقوقی، تغییر مکان و توقف فعالیت آنها را می توان به صورت الکترونیکی ارسال کرد و مطابق رأیی که ۲۳ آوریل ۲۰۰۷ صادر شده است، شخص حقوقی را از طریق اینترنت هم می توان ایجاد کرد.

در اینجا به اختصار به ترتیب تاریخ مراحل تشکیل و ثبت شرکت که در خصوص تمام شرکت های تجاری یکسان است، ذکر می شود. برای کسب اطلاعات تکمیلی می توانید با مجتمع ثبتی نوول تماس بگیرید.

روند ثبت شرکت تجاری در حقوق فرانسه
مراحل ثبت شرکت تجاری در حقوق فرانسه

مراحل ثبت شرکت تجاری در فرانسه

۱- قبل از تهیه اساسنامه که مربوط به مذاکرات مقدماتی مربوط به امضای قرارداد شرکت و اساسنامه است. در این مرحله ممکن است تعهد به تشکیل شرکت و اساسنامه داده شود؛

تنظيم و تهیه اساسنامه. قرارداد شرکت الزاما باید کتبی باشد، در غیر این صورت شرکت شخصیت حقوقی پیدا نمی کند و با نوعی شرکت عملی روبرو خواهیم بود. این که اساسنامه شرکت باید دربردارنده چه موارد و نکاتی باشد در ماده ۲-۲۱۰ تا ۷-۲۱۰ قانون تجارت ذکر شده است. ثبت اساسنامه در دفتر اسناد رسمی اصولا اختیاری است، غیر از موارد خاص.

امضای اساسنامه: تعهد شرکاء مبنی بر ایجاد شرکت با امضای اساسنامه محقق می شود. شرکت به عنوان قرارداد شرکت از روز امضای اساسنامه تشکیل شده محسوب می شود و تا زمان ثبت شرکت رابطۀ شرکاء تابع قرارداد شرکت و قواعد عمومی قراردادها است.

اما شرکت تا زمان ثبت در دفتر ثبت تجارتی و شرکت ها شخصیت حقوقی پیدا نمی کند و تا آن زمان شخص حقوقی در حال تشکیل محسوب می شود. تعهدات مربوط به قبل از تحقق شخصیت حقوقی شرکت را بعدا شخص حقوقی می تواند قبول یا رد کند، در صورت اخیر خود مؤسسین در مقابل اشخاص ثالث مسئول هستند.

-بعد از امضای اساسنامه باید تشریفات زیر طی شود:

  •  ثبت قرارداد شرکت که جنبه مالی دارد و باید ظرف مدت یک ماه انجام شود؛
  •  درج مراتب تشکیل شرکت در روزنامه رسمی در محل مرکز اصلی شرکت. این آگهی باید حاوی نکات اساسی اساسنامه باشد که با حقوق اشخاص ثالث در ارتباط است (نام شرکت، نوع شرکت، میزان سرمایه، مرکز اصلی، موضوع، اسامی مدیران و بازرسان شرکت).

ارائه پرونده شرکت و مدارک لازم به دفتر دادگاه تجارت. بعد از طی مراحل یادشده مؤسسین و اولین مدیران شرکت باید به مرکز تشریفات حقوقی شرکتهایا دفتر دادگاه تجارت برای ثبت شرکت مراجعه کنند و همانطور که گفته شد تقاضا را به شكل الکترونیکی هم می توان ارایه داد. مرکز تشریفات حقوقی صالح به اخذ مدارک است که در شهر مرکز اصلی شرکت واقع شده باشد. صلاحیت این مرکز تنها بررسی شکلی مدارک است.

در صورت ناقص بودن مدارک متقاضی ۱۵ روز فرصت دارد تا مدارک را تکمیل کند. چنانچه مدارک کامل باشد، مرکز مذکور همان روز مدارک و پرونده را به مرجع ثبت شرکت می فرستد.

تقاضای الکترونیکی ثبت شرکت در یک برگ صورت می گیرد و حاوی نام شرکای شرکت و مدیران و بازرسان، مرکز اصلی و موضوع شرکت است. به ضميمه تقاضانامه لازم است مدارک زیر پیوست شود تا بعدا به دفتر دادگاه تجارت تحویل داده شود.

مدارک لازم برای ثبت شرکت های تجاری

١- دو نسخه برابر با اصل شده از اساسنامه چنانچه در دفتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد و دو نسخه اصل از آن چنانچه عادی باشد؛

۲- دو نسخه از صورتجلسات مربوط به تعیین و ذکر نام اعضای ارکان مدیریت، اداره، راهبری، نظارت و کنترل شرکت، چنانچه این افراد در اساسنامه معین نشده باشند. و چنانچه آورده شرکت غیر نقدی باشد (در خصوص شرکت با مسئولیت محدود یا شرکت سهامی) دو نسخه از گزارش ارزیابی آن.

چنانچه شرکت سهامی باشد دو نسخه از گواهی تأدیه سرمایه شرکت به همراه فهرست پذیره نویسان (چنانچه شرکت سهامی عام باشد) و دو نسخه از صورتجلسه مجمع عمومی مؤسسین شرکت مدارک فوق به پرونده شرکت در حال تشکیل در دفتر ثبت تجارتی و شرکت ها ضمیمه می شود.

این مدارک می توان برای اطلاع رسانی به اشخاص ثالث مورد استفاده قرار گیرد. در عمل مدارک فوق و تقاضای ثبت شرکت در همان روز توسط مرکز تشریفات حقوقی به دفتر دادگاه تجارت فرستاده می شود.

مرکز تشریفات حقوقی نسخه ای از برگ تقاضانامه ثبت شرکتها را به مراجع دولتی و عمومی ذیربط مانند اداره مالیات، صندوق بازنشستگی و غیره می فرستند.

مدیر دفتر دادگاه تجارت بعد از ارسال مدارک توسط مرکز تشریفات حقوقی آن را از جهت انطباق با قوانین و مقررات مورد بررسی قرار می دهد و در صورت کامل بودن مدارک ظرف مدت حداکثر یک روز کاری بعد از دریافت مدارک نسبت به بررسی و ثبت آن اقدام کند.

چنانچه پرونده پیچیده باشد این مهلت به ۵ روز کاری افزایش می یابد.

چنانچه مدارک ناقص باشد یا منطبق با مقررات نباشد، تقاضای ثبت شرکت را رد می کند که البته به تصمیم مدیر دفتر می توان اعتراض کرد.

از زمان تصویب قانون ابتکار عمل اقتصادی در سال ۲۰۰۳، مدیر دفتر دادگاه تجارت در صورت کامل بودن پرونده باید به صورت مجانی رسید ایجاد شرکت» را به متقاضی بدهد. با این رسید که در بردارنده عبارت «در انتظار ثبت» است، متقاضی می تواند به مراجع مختلف مراجعه کند و مقدمات تشکیل شرکت را انجام دهد.

برای مثال، تقاضای اختصاص یک خط تلفن بدهد. قبلا نیز گفتیم که شماره ای تحت عنوان شماره سیرن (Siren به هر شرکتی اختصاص می یابد.

پس از پایان تشریفات و مراحل ثبت شرکت و اختصاص شماره شناسایی به شرکت، مدیر دفتر دادگاه تجارت باید به متقاضی «خلاصه آگهی ثبت شرکت» بدهد. بعد از اتمام مراحل فوق شرکت شخصیت حقوقی پیدا می کند.

مدیر دفتر دادگاه تجارت بعد از دریافت اعلامیه اختصاص شماره سیرن توسط مؤسسه ملی آمار و مطالعات اقتصادی آگهی تشکیل شرکت را به بولتن رسمی آگهی های مدنی و تجاری (Bodacc) می فرستد. این آگهی که در سطح ملی منتشر می شود حاوی اطلاعات اصلی شرکت تشکیل شده است. ”

مزایای ثبت شرکت در فرانسه

  • با ثبت شرکت در کشور فرانسه، فرد می تواند 3 سال اجازه اقامت در این کشور را به خود اختصاص دهد.
  • اقامت در این کشور می تواند شامل اقامت فرزندان زیر 25 سال و والدین بالای 65 سال شود.
  • با ثبت شرکت در این کشور دیگر لازم به ماندن در کشور نیست.
  • بعد از گذشت 5 سال می توان درخواست اقامت در این کشور را از کنسولگری فرانسه اتخاذ کرد.
5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها