جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

مجمع عمومی موسس چیست ؟

مجمع عمومی موسس چیست؟

مجتمع حقوقی و ثبتی نوول در این مقاله تلاش برآن دارد تا در رابطه با اینکه مجمع عمومی موسس مطالبی را ارائه نماید مقاله را مطالعه نمایید. در صورت مواجه شدن با هر سوالی در زمینه ثبت تغییرات و مسئله ای می توانید با مشاوران و کارشناسان ما در ارتباط باشید.

مجمع عمومی چیست ؟

یکی از رکن های مهم و اساسی هر شرکت سهامی مجمع عمومی می باشد و از اجتماع مالکان سهام شرکت تشکیل می گردد. به بیانی دیگر مجمع عمومی که شخصیت حقوقی شرکت وابسته به آن می باشد در بردارنده جمیع سهامداران شرکت است.

مجمع عمومی، به عنوان بالاترین مرکز قدرت شرکت، در تمامی زمینه ها مالک و صاحب اختیار می باشد و در رابطه با سرانجام شرکت، روش فعالیت و شیوه اداره و انحلال آن در چارچوب مقررات قانون تجارت و مواد اساسنامه، تصمیم گیری می نماید.

مجمع عمومی بر سه نوع می باشند که عبارت اند از مجمع عمومی موسس- مجمع عمومی عادی – مجمع عمومی فوق العاده می باشد ما در این مقاله به مجمع عمومی موسس و وظایف آن ها می پردازیم:

به منظور تاسیس و راه اندازی شرکت سهامی بایستی انجمنی به نام انجمن موسس تشکیل گردد. شایان ذکر است که در شرکت های سهامی خاص تشکیل مجمع عمومی موسسین الزامی نمی باشد.

تنها شرکت سهامی عام تشکیل آن را از الزامات و ضروریات دانسته است، ولی در عمل شرکت های سهامی خاص هم مجمع عمومی موسسین را تشکیل می دهند.

در جلسه مجمع عمومی موسسین و پذیره نویسان حق حضور و حق رای دارند و هر سهم دارای یک رای است. جلسه ، نخست به وسیله یک نفر رییس سنی که از بین حاضران انتخاب می گردد، اداره می شود.

سپس به انتخاب هیئت رئیسه مرکب از یک رئیس، یک منشی و دو نفر ناظر اقدام می گردد. انتخاب به اکثریت نسبی به عمل می آید. رئیس مجمع و ناظران از بین موسسین و پذیره نویسان انتخاب می گردند، ولی منشی جلسه ممکن است از بین آن ها نباشد.

مجمع عمومی چیست ؟

تصمیمات مجمع عمومی

تشکیل مجمع عمومی جزو ارکان اصلی شرکت می باشند. مجامع تشکیل شده در شرکت ها بنا به ماده 73 قانون تجارت به شرح زیر است:

  • مجمع عمومی موسس
  • مجمع عمومی عادی
  • مجمع عمومی فوق العاده

مجمع عمومی موسس چیست ؟

مطابق ماده 17 قانون تجارت مجمع عمومی موسس با رعایت نمودن مقررات و قوانین این قانون تشکیل می شود و بعد از رسیدگی و احراز پذیره نویسی تمامی سهام شرکت و پرداخت مبلغ های لازم در رابطه با اساسنامه شرکت و تصویب آن نخستین مدیران و بازرسان شرکت را انتخاب می نماید.

هم چنین مجمع عمومی موسس روزنامه کثیرالانتشار را که هر گونه دعوت و ابلاغیه به منظور مالکان سهام تا تشکیل مجمع عمومی سالیانه به صورت منحصر در آن چاپ و منتشر خواهد گردید مشخص و معین خواهد نمود مدیران و بازرسان شرکت باید به صورت کتبی مقام خود را قبول نمایند.

پذیرش و قبولی مقام به خودی خود نشان دهنده این می باشد که مدیر و بازرس با علم و آگاهی تکالیف ها و مسئولیت های مقام خود را قبول نموده اند و عهده دار آن شده اند. از این تاریخ شرکت تشکیل شده شمرده می شود.

مجمع عمومی موسس مجمع عمومی تاسیس کننده شرکت می باشد که در هنگام راه اندازی و تاسیس شرکت تشکیل می گردد. به عبارت دیگر مجمع عمومی موسس را جمع موسسین شرکت می گویند که در شرکت های سهامی عام تشکیل آن الزامی بوده است اما به منظور شرکت های سهامی خاص لزوم والزامی ندارد.

شایان ذکر است که مجمع عمومی موسس یکی از اجزای ضروری به منظور تشکیل شرکت سهامی عام به شمار می رود. این مجمع از اجتماع هر دو گروه سرمایه گذار، یعنی موسسین و پذیره نویسان تشکیل می شود. در حقیقت عنوان موسس به منظور مجمع مزبور، بدان منظور به کار می رود که نقش تاسیس کننده برای شرکت سهامی را ایفا می نماید.

وظایف مجمع عمومی موسس چیست ؟

مهم ترین وظایف مجمع مزبور به قرار ذیل است :

  • به گزارش موسسین رسیدگی می کنند و آن ها را تصویب می نمایند.
  • کلیه سهام شرکت را احراز پذیره نویسی می نمایند و مبلغ لازم را پرداخت می کنند.
  • طرح اساسنامه شرکت را تصویب می نمایند و در صورت لزوم ان را اصلاح می کنند.
  • اولین مدیران و بازرس یا بازرسان شرکت را انتخاب می کنند.
  • روزنامه کثیرالانتشاری که قرار است هرنوع دعوت و اطلاعیه و آگهی برای سهام داران و تشکیل مجمع عمومی در آن درج گردد تا مطلع شوند مشخص می گردد.

تصمیم های مجمع عمومی با اکثریت دوسوم حاضران در جلسه معتبر خواهد بود.

مجمع عمومی موسس چیست؟
مجمع عمومی موسس چیست ؟

مجمع عمومی فوق العاده

این مجمع از تجمع سهامداران تشکیل می شود و در مواقع اضطرار شرکت و هنگام بروز مسائل مهم تشکیل می شود. به همین دلیل تشکیل این مجامع تابع نظم و قوانین خاصی نمی باشد.

وظایف مجمع عمومی فوق العاده چیست ؟

مسائلی که انجام آن ها در مجمع عمومی عادی انجام پذیر نیست را مجمع عمومی فوق العاده انجام خواهد داد این وظایف مانند: تغییرات در اساسنامه، تغییر در سرمایه شرکت، انحلال شرکت قبل از انقضای شرکت می باشد که توسط اعضای مجمع فوق العاده به آن رسیدگی خواهد شد.

جهت ثبت انواع شرکت های تجاری با ما تماس بگیرید.
همکاران ما در مجتمع حقوقی ثبت نوول در کوتاه ترین زمان ممکن شما را در رسیدن به اهدافتان یاری خواهند کرد.

ثبت انواع شرکت های قابل ثبت در این روزها بسیار مورد توجه متقاضیان ثبت می باشد. مجتمع ثبتی نوول با تکیه بر سابقه خود در زمینه ثبت شرکت در کرج و تهران و سایر شهرهای کشور و نیز ثبت برند در سراسر کشور امورات حقوقی و ثبتی شما را در کم ترین زمان به سرانجام خواهد رساند.

برای انجام امور حقوقی خود تنها کافی است با شماره تماس های گروه ثبتی نوول تماس حاصل فرمایید.

3.3/5 - (10 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
فتح اله حسابی
2 سال پیش

سلام و تشکر ، بنده دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق خصوصی هستم و می خواهم موسسه حقوقی دایر نمایم لطفا راهنمایی بفرمائید

yavari
1 سال پیش

با سلام بر شما . ثبت موسسات حقوقی باید به صورت تخصصی انجام شود که در این خصوص مشاوره رایگان و تخصصی موسسه نوول راهنمای تخصصی شما در این زمینه خواهد بود که تنها با شماره گیری 02632137 می توانید این امور را پیگیری کنید.

شهرزاد یار احمدی
1 سال پیش

سلام جسارتا میخواستم شرکت ثبت کنم میشه هزینه صفرتا صد ثبت شرکت بفرمایید

yavari
1 سال پیش

با سلام دوست عزیز برای ثبت شرکت باید نوع و موضوع فعالیت را مشخص کنید. با ما تماس بگیرید و لیست هزینه ها را دریافت کنید.

صبا
5 ماه پیش

سلام. اگر رکن موسسین در موسسه غیر تجاری غیر انتفاعی “مجمع عمومی هیات امنا” باشد، برای تمام اعضای هیات امنا باید سمت “عضو رکن موسسین” را انتخاب کرد یا ” عضو مجمع عمومی هیات امنا”؟

Editor
arkan
5 ماه پیش
پاسخ به  صبا

درود بر شما اگر در مرحله ثبت موسسه هستید عنوان عضو رکن موسس صحیح می باشد و در صورتی که می خواهید تغییراتی در موسسه ایجاد کنید عضو مجمع عمومی هیئت امنا صحیح است.