جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

رتبه بندی شرکت چیست؟

رتبه بندی شرکت

رتبه بندی شرکت ها پس از ثبت آن ها به جهت ایجاد یک مزایا برای شرکت به حساب می آیند. در این متن به صورت تخصصی به توضیح اخذ رتبه شرکت خواهیم پرداخت که راهنمای مناسب شما در امر ثبت شرکت و اقدامات پس از ثبت خواهد بود.

ریافت رتبه بندی شرکت شامل پیگیری و نیز تکمیل مدارک و موارد خواسته شده برای فعالیت های اقتصادی و اقدام به پیگیری از سوی مدیریت و سازمان برنامه ریزی کشور انجام پذیر است. اغلب شرکت های بزرگ صنعتی دولتی یا خصوصی با مشارکت در مناقصات و مزایدات به صورت شرکت های پیمانکاری وارد شده که میزان ارزیابی و سنجش این شرکت ها میزان توانایی آن ها و رزومه موفق آن ها در انجام امور می باشد.

با داشتن سوابق و توانایی های شرکت ها و نیز توان مالی آن ها در انجام امور شرکت ها را با امتیاز 1 تا 5 طبقه بندی و رتبه بندی خواهند کرد. گرفتن رتبه یا گرید یک شرکت باید توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور انجام پذیرد . انجام گرید شرکت ها باید برطبق استانداردها و مصوبات سازمان برنامه ریزی انجام شود.

این گرید و رتبه بندی بستگی به انجام شرایط و مراحل از سوی شرکت های پیمانکاری می باشد. چنان چه پس از انجام شرایط اخذ  گرید شرکت از طرف مراجع ذی ربط تشخیص به عدم صلاحیت در اخذ گواهی تشخیص اعطا و واگذاری رتبه بندی شرکت و نیز اخذ گرید انجام گیرد سازمان های دولتی حق عقد قرارداد با این شرکتها را نخواهند داشت.

منظور از رتبه بندی و گرید چیست ؟

معیاری که صلاحیت و تضمین کننده کیفیت و کمیت پیمانکاران را مشخص می سازد و در ارائه خدمات و دفاع از حقوق آنها می باشد که توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری گرفته می شود.

شرکتها از نظر سازمان فنی و عمران استاندارد به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

  • شرکتهای پیمانی که پیمانکاری معروف هستند.
  • شرکت مشاوره که به امور مشاوره مهندسی می پردازند.

اخذ رتبه یکی از مهم ترین و با اهمیت ترین کارهایی است که هر شرکت و هر کسب و کار و فعالیتی باید پس از تاسیس خود آن را کسب کند. برای هر شرکتی رتبه بندی فوایدی زیادی دارد. شما با کسب گرید و رتبه بندی مناسب برای شرکت خود قادر می باشید از نقاطی که ضعیف و یا نقاطی که قوت دارید مطلع شوید. همه ی تلاش خود را به منظور تقویت نقاط قوت و برطرف نمودن نقاط ضعف خود به کار بگیرید.

رتبه بندی شرکت های پیمانکاری، بررسی و ارزیابی مقدار توانایی شرکت (برمبنای نفرات و سابقه های آن ها ، تجربه کاری و توان و قدرت مالی) است. این بررسی و ارزیابی بر بنیان قواعد و ضوابط و نظام نامه هایی که به وسیله معاونت استراتژی سازمان ریاست جمهوری مصوب می گردد صورت می پذیرد.

رتبه بندی ثبت شرکت ها در 11 رشته معرفی گردیده است و در پایه های (1،2،3،4،5) صورت می پذیرد که پایه 5 کمترین و 1 بیشترین پایه می باشد . به منظور دستیابی به رتبه بندی پایه 5 شرکت باید امتیاز نفرات را که به منظور رشته و یا رشته های مورد تقاضا به شکل جداگانه داشته باشد که بررسی و ارزیابی این امتیاز بربنیان مدرک تحصیلی و سابقه اعضای هیات مدیره صورت می پذیرد.

به منظور دست یافتن به پایه چهار (1،2،3،4) شرکت بایستی امتیاز نفرات و سقف تجربه کاری معین و مشخص شده جهت هر رشته و پایه و سقف توان مالی مشخص شده جهت هر رشته و پایه را به شکل جداگانه داشته باشد.

منظور از رتبه بندی و گرید چیست ؟
منظور از رتبه بندی و گرید چیست ؟

فواید رتبه بندی شرکت

الزامی است که در جهت شرکت در مناقصات دولتی شرکتهای پیمانکاری دارای گواهینامه صلاحیت پیمانکاری باشند.

در انجام پروژه سرمایه گذاران می توانند با آگاهی کامل از رتبه بندی شرکت ها و توان فنی و مالی آنها تصمیم به انتخاب شرکت نمایند.

در صنایع گوناگون رتبه بندی شرکت می تواند نمای کلی از وضعیت شرکت ها نسبت به هم باشد و نقاط ضعف و قوت آنها را مشخص نماید.

الزامی است که شرکتهایی که در صدد عقد قرار با سازمان ها و شرکت های دولتی هستند دارای رتبه بندی باشند. بدین صورت که مراکز دولتی این اجازه را ندارند که با شرکتهایی که رتبه ندارد قرار ببندند.

شرایط عمومی تعیین صلاحیت و دریافت گواهی رتبه شرکت ها عبارت است از:

  • شرکت در سازمان ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشد. (جهت اخذ رتبه ،نخستین قدم ثبت یک شرکت است.)
  • شرکت واجد شرایط و امتیازات لازم برای تعیین صلاحیت در رتبه مورد نظر طبق ضوابط و دستورالعمل های لازم باشد.
  • شرکت محرومیت یا ممنوعیتی برای انجام کارهای مربوطه نداشته باشد. (عدم سوءپیشینه حرفه ای)
  • هیچکدام از مدیران شرکت نباید کارمند دولت باشند.
  • سابقه کار مفید و مرتبط مدیر عامل و اعضاء هیئت مدیره موظف بر اساس جداول 1-7 آیین نامه ضروری می باشد.
  • امتیاز مدرک تحصیلی هیات مدیره و پرسنل فنی امتیازآور فقط در یک شر
  • کت پیمانکاری یا مشاوره یا طرح ساخت محاسبه گردد.

شرایط لازم جهت اخذ رتبه

نخستین گام ثبت یک شرکت در مجتمع ثبت شرکت های نوول این می باشد که بیشتر از نیمی از اعضای هیئت مدیره آن بایستی حداقل مدرک کارشناسی را در برداشته باشند.

  • اعضای هیئت مدیره هم می بایست حداقل یکی از شرایط ذیل را دربرداشته باشند:
  • یک مهندس با 7 سال سابقه بیمه و عرصه کاری مرتبط را دربرداشته باشند.
  • دو مهندس با 3 سال سابقه بیمه مرتبط و عرصه کاری مرتبط را دربرداشته باشند.
  • حال چنانچه شرکتی دو مهندس با 3 سال سابقه بیمه در اعضای هیئت مدیره شرکت داشته باشد می تواند در دو شاخه متفاوت تقاضای اخذ رتبه داشته باشد.
  • در صورتی که شرکتی در اعضای هیئت مدیره دربردارنده دو مهندس با 3 سال سابقه بیمه باشد قادر می باشد در دو شاخه متمایز درخواست دریافت رتبه داشته باشد.

مراحل رتبه بندی شرکت

برای کسب اطلاعات درباره مراحل رتبه بندی شرکت می توانید با تیم ثبتی نوول تماس بگیرید و از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما در این مجموعه بهره مند شوید. ما تمامی نکات ثبتی و حقوقی را در کم ترین زمان و با تیم مجرب خود در اختیار شما قرار خواهیم داد.

این را بدانید که مشاوره گروه ثبتی نوول  در زمینه اقدامات پس از ثبت شرکت کاملاً رایگان بوده و یاری رسان شما عزیزان برای انجام امور حقوقی می باشد.

هزینه رتبه بندی شرکت فوری و سریع

هزینه های ثبت شرکت دو قسم اساسی دارد که هم یک شرح می دهیم. یکی هزینه های ثبتی در سازمان ثبت شرکت های است و دومی پرداخت هایی است که بیرون شرکت انجام می شود.

به بیان بهتر، اولی هزینه باطل شدن تمبر دارایی آغازین شرکت و همچنین پرداخت حق هزینه ثبت شرکت و دومی هزینه های پست اسناد ثبت شده، دستمزد وکیل، حقوق سازمان ثبت شرکت ها، حق مشاور، قیمت پاکت و تمبر است.

مسلماً باید بر این امر واقف باشید که هر شخص حقیقی و حقوقی به اندازه میزان پیروزی خود در حیطه های مختلف استعداد دارد.

در اصل بیشترین تفاوت هزینه ثبت در نوع شرکت است. مثلاً ثبت شرکت با مسئولیت محدود و سهامی خاص یکسان نیستند. یا هزینه شرکت تعاونی و موسسه باهم تفاوت دارند.

اخذ گواهی صلاحیت کار 

دریافت رتبه بندی شرکت شامل پیگیری و نیز تکمیل مدارک خواسته شده برای فعالیت های اقتصادی و اقدام به پیگیری از سوی مدیریت و سازمان برنامه ریزی کشور انجام پذیر است.

اغلب شرکت های بزرگ صنعتی دولتی یا خصوصی با مشارکت در مناقصات و مزایدات به صورت شرکت های پیمانکاری وارد شده که میزان ارزیابی و سنجش این شرکت ها میزان توانایی آن ها و رزومه موفق آن ها در انجام امور می باشد.

با داشتن سوابق و توانایی های شرکت ها و نیز توان مالی آن ها در انجام امور شرکت ها را با امتیاز 1 تا 5 طبقه بندی و رتبه بندی خواهند کرد.

گرفتن گواهی صلاحیت کار باید توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور انجام پذیرد. انجام گرید شرکت ها باید برطبق استانداردها و مصوبات سازمان برنامه ریزی انجام شود.

این گواهی صلاحیت کار بستگی به انجام شرایط و مراحل از سوی شرکت های پیمانکاری می باشد. چنان چه پس از انجام شرایط گواهی صلاحیت کار شرکت از طرف مراجع ذی ربط تشخیص به عدم صلاحیت در اخذ گواهی تشخیص اعطا و واگذاری رتبه بندی شرکت و نیز اخذ گواهی صلاحیت کار انجام گیرد سازمان های دولتی حق عقد قرارداد با این شرکتها را نخواهند داشت.

روش رتبه بندی شرکت فوری

 

"روش

برای اخذ گرید و رتبه شرکت که باید به صلاحدید و زیر نظر سازمان معاونت راهبردی و فنی و عمران استانداری می باشد. از مواردی که پیمانکاران اخذ گرید باید رعایت کنند و از قوانین اصلی رتبه بندی می باشد تعداد نیروی فنی و سوابق و تجربیات و استطاعت مالی اعضاء هیئت مدیره می باشد و رعایت این نکات در اخذ گرید بسیار مورد اهمیت می باشد.

انواع رتبه بندی شرکت ها

رتبه بندی شرکت های مشاور و شرکت های پیمانکاری، رتبه بندی شرکت های انفورماتیک، رتبه بندی شرکت های انبوه سازی، رتبه بندی epc

انواع رتبه بندی شرکت ها

سازمان معاونت فنی و عمران استانداری طبقه بندی در زمینه گرید پیمانکاری در 5 گروه رتبه بندی مشخص کرده که به شرح ذیل می باشد:

  • رتبه بندی و گرید مشاوران. گرید شرکت های IT یا همان انفورماتیک. رتبه بندی شرکت های EPC. رتبه بندی اندوه سازان.

شرایط اخذ گرید برای ثبت شرکت های پیمانکاری در تمامی شهرهای کشورمان به این ترتیب می باشد : گرید ساختمان و راه و ابنیه (راه و ترابری وصنعت و معدن)، گرید تأسیسات و تجهیزات (کشاورزی، آب؛ مرمت آثار باستانی؛ کاوش های زمینی؛ نفت و گاز؛ نیرو و ارتباطات می باشد.

رشته های مختلف پیمانکاری برای اخذ رتبه شرکت

معاونت راهبردی سازمان ریاست جمهوری شرکت ها را در 11 رشته مختلف رتبه بندی می نماید که عبارتند از :

  1. ساختمان
  2. راه و ترابری
  3. صنعت و معدن
  4. تاسیسات و تجهیزات
  5. کشاورزی
  6. آب
  7. مرمت آثار باستانی
  8. کاوش های زمینی
  9. ارتباطات
  10. نفت و گاز
  11. نیرو

مدارک لازم جهت اخذ گرید شرکت ها

  • کلیه مدارک ثبتی شرکت در کرج و کلیه تغییرات شرکت
  • اصل سند مالکیت شرکت با اجاره نامه رسمی شرکت
  • شناسنامه، کارت ملی و کارت پایان خدمت کلیه اعضاء
  • مدرک تحصیلی اعضاء
  • نمونه امضاء
  • گواهی فعالیت امتیاز آوران از شرکتهایی که در آن ها فعالیت نموده اند.

رتبه بندی شرکت های پیمانکاری

اساس کار شرکتهای پیمانکاری اجرایی می باشد. بدین صورت قرار دادهای اجرایی در زمینه ساخت و اجرا و نظارت بر کار پیمانکار می باشد .رتبه بندی شرکت و یا گرید از 1 تا 5 تعریف می شود به نحوی که شماره 1 بالاترین رتبه می باشد و شماره 5 پایین ترین رتبه شرکت می باشد. صدور رتبه های ۵ و ۴ و ۳ به استانداری ها ، معاونت فنی و عمرانی و صدور رتبه های ۱ و ۲ به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری مربوط می‌باشد.

انواع پیمانکار در رتبه شرکت

  • پیمانکار حقیقی : عضو حقیقی که طبق قوانین در آیین نامه به انجام کار می‌پردازند. دارای رتبه پیمانکار نیز می‌باشد.
  • پیمانکار حقوقی : عضو حقوقی که پس از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت‌ها یا اداره ثبت اسناد و املاک و یا… با برقراری شرایط لازم گواهی صلاحیت و رتبه بندی را دریافت می‌کند.

شرایط لازم جهت اخذ رتبه

نخستین گام ثبت یک شرکت در موسسه ثبت شرکت ها ثبت نوول می باشد که بیشتر از نیمی از اعضای هیئت مدیره آن بایستی حداقل مدرک کارشناسی را در بر داشته باشند.

  • اعضای هیئت مدیره هم می بایست حداقل یکی از شرایط ذیل را دربرداشته باشند:
  • یک مهندس با ۷ سال سابقه بیمه و عرصه کاری مرتبط را در بر داشته باشند.
  • دو مهندس با ۳ سال سابقه بیمه مرتبط و عرصه کاری مرتبط را دربرداشته باشند.
  • حال چنانچه شرکتی دو مهندس با 3 سال سابقه بیمه در اعضای هیئت مدیره شرکت داشته باشد می تواند در دو شاخه متفاوت تقاضای اخذ رتبه داشته باشد.
  • در صورتی که شرکتی در اعضای هیئت مدیره دربردارنده دو مهندس با 3 سال سابقه بیمه باشد قادر می باشد در دو شاخه متمایز درخواست دریافت رتبه داشته باشد.

"مراحل

مراحل رتبه بندی شرکت

برای کسب اطلاعات درباره مراحل رتبه بندی شرکت می توانید با مجتمع ثبتی نوول تماس بگیرید و از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما در این مجموعه بهره مند شوید. ما تمامی نکات ثبتی و حقوقی را در کم ترین زمان و با تیم مجرب خود در اختیار شما قرار خواهیم داد.

این را بدانید که مشاوره مجتمع حقوقی و ثبتی نوول کاملاً رایگان بوده و یاری رسان شما عزیزان برای انجام امور حقوقی می باشد.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ رتبه پیمانکاری

  • قرارداد سازمان و همچنین کارکنان دولت نبودن، این موارد برای اعضای هیئت مدیره الزامی است.
  • برای گرفتن رتبه باید تقاضای رتبه بندی شرکت در سربرگ شرکت با شماره تلفن و آدرس باید طبق روزنامه برابر باشد.
  • اگر دارای رتبه قبلی باشند باید اصل گواهینامه را در اختیار داشته باشند.
  • فتوکپی مدارک شرکتنامه و تقاضانامه، اساسنامه که از طریق سازمان ثبت شرکت‌ها ثبت شده است.
  • آخرین صورت‌جلسه سهام‌داران.
  • فتوکپی شناسنامه و کارت ملی و مدارک تحصیلی.
  •  مدارک تحصیلی و اصل مدارک تحصیلی جهت بازدید کارشناس.
  • رونوشت از کارت پایان خدمت فارغ التحصیلان تا ۳ سال گذشته.
  • آدرس و شماره تلفن افراد امتیاز آور و سهام داران ۵% و زیر ۵% سهم در سربرگی که دارای شماره تاریخ و آدرس باشد.
  • اصل پرینت گواهی تامین اجتماعی.
  • فتوکپی موافقت‌نامه یا قرارداد به همراه تاییدیه کارکردها .
  • ارائه کارکردهایی که تایید شده اند.
  • ارائه اظهارنامه مالیاتی

رشته های مختلف پیمانکاری برای اخذ رتبه شرکت

معاونت راهبردی سازمان ریاست جمهوری شرکت ها را در 11 رشته مختلف رتبه بندی می نماید که عبارتند از :

  • ساختمان.
  • راه و ترابری.
  • صنعت و معدن.
  • تاسیسات و تجهیزات.
  • کشاورزی.
  • آب.
  • مرمت آثار باستانی.
  • کاوش های زمینی.
  • ارتباطات.
  • نفت و گاز.
  • نیرو.

گروه ثبتی نوول آماده ارائه خدمات به متقاضیان محترم می باشد، خاطر نشان می شویم که در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای می توانید با مجتمع ثبتی نوول تماس بگیرید و ضمن مشاوره رایگان نیز از تجربیات مشاوران و کارشناسان ما بهره مند شوید.

 

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها