جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

وظایف مجمع عمومی عادی

وظایف مجمع عمومی

به موجب ماده 72 لایحه تجارت وظایف مجمع عمومی عادی از اجتماع صاحبان سهام تشکیل می گردد. اشخاصی که در شرکت سهامدار نمی باشند این اجازه را ندارند تا در جلسه های مجمع عمومی شرکت نمایند تنها در صورتی می توانند شرکت نمایند که به عنوان وکیل یا منشی باشند.

حد نصاب تشکیل رسمی جلسات و هم چنین حد نصاب تصمیم گیری جلسات مجمع های عمومی از اساسنامه تبعیت می نماید مگر آن که قانون برای آن شیوه دیگری را تعیین نموده باشد. مجمع عمومی عادی برای انجام تغییرات شرکت فعالیت دارند.

انواع مجامع عمومی در شرکت

مجامع عمومی عبارتند از:

  • مجامع عمومی موسس
  • مجمع عمومی عادی
  • مجامع عمومی فوق العاده
انواع مجامع عمومی در شرکت
وظایف مجمع عمومی عادی

مجمع عمومی عادی یعنی

به مجمع عمومی عادی ،مجمع عمومی سالیانه هم گفته می شود زیرا با توجه به ماده 89 لایحه مجمع عمومی عادی باید حداقل سالی یک بار تشکیل شود.در حالت کلی این مجمع برای انتخاب وعزل مدیران و بازرسان و تصویب گزارش های مالی تشکیل شود.

وظایف مجمع عمومی عادی چیست ؟

مطابق ماده 86 لایحه، وظایف مجمع عمومی عادی عام می باشد و هر آن چه که در صلاحیت مجمع عمومی موسس و فوق العاده نمی باشد، در صلاحیت مجمع عمومی عادی قرار دارد.

1.انتخاب مدیران شرکت به جز اولین مدیران

براساس ماده 108 لایحه،مدیران شرکت توسط مجمع عمومی موسس و مجمع عمومی عادی انتخاب می شوند. انتخاب اولین مدیران در شرکت سهامی عام با اکثریت دو سوم آرای حاضر در مجمع عمومی موسس و در شرکت سهامی خاص با توافق تمامی سهامداران یعنی موسسین امکان پذیر است.

2. برگزیدن بازرس یا بازرسان شرکت به جز اولین بازرسان

براساس مواد 88 و 144 لایحه ، مجمع عمومی عادی در هر سال یک یا چند بازرس انتخاب می کند تا بر طبق این قانون به وظایف خود عمل کنند. انتخاب اولین بازرس یا بازرسان در شرکت سهامی عام با اکثریت دو سوم آرای حاضر در مجمع عمومی موسس و در شرکت سهامی خاص با توافق تمامی سهامداران یعنی موسسین امکان پذیر است.

3. تقسیم سود و اندوخته اختیاری

براساس ماده 90 لایحه ،تقسیم سود و اندوخته بین صاحبان سهام فقط پس از تصویب مجمع عمومی جایز خواهد بود و در صورت وجود منافع ،تقسیم ده درصد از سود ویژه سالانه بین صاحبان سهام الزامی است.

در این که منظور از سود ویژه، خالص می باشد یا قابل تقسیم اختلاف نظر وجود دارد ولی به نظر می رسد منظور از سود در این ماده ،سود قابل تقسیم وجود نداشته باشد.

منظور از اندوخته در این ماده ،اندوخته اختیاری است زیرا اندوخته قانونی موضوع ماده 238 لایحه قابل تقسیم نمی باشد.

هم چنین مطابق ماده 240 لایحه ،زمان تقسیم سود و اندوخته ها پس از تصویب حساب های مالی و احراز وجود سود در مجمع عمومی عادی می باشد زیرا در صورت عدم وجود سود، تقسیم آن موضوعیت ندارد.

4. تصویب یا رد معامله ی مدیران یا مدیر عامل با شرکت

براساس ماده 131 لایحه،در صورتی که معاملات مذکور در ماده 129 لایحه بدون اجازه هیات مدیره صورت گرفته باشد، هرگاه مجمع عمومی عادی معامله را تصویب نکند، معاملات با تصمیم مجمع عمومی عادی قابل ابطال در دادگاه خواهد بود.

5. تعیین حق جلسه برای اعضای غیرموظف هیات مدیره

براساس ماده 134 لایحه ،مجمع عمومی عادی صاحبان سهام می تواند با توجه به ساعات حضور اعضای غیرموظف هیات مدیره در جلسات هیات مزبور، پرداخت مبلغی را به آن ها به طور مقطوع بابت حق حضور آن ها در جلسات تصویب کند.

مجمع عمومی این مبلغ را با توجه به تعداد ساعات و اوقاتی که هر عضو هیات مدیره در جلسات هیات حضور داشته است تعیین خواهد کرد.

اعضای غیرموظف چون غیرحضور در جلسات،رابطه کاری دیگری با شرکت ندارند، حق حضور در جلسات دریافت می کنند اما اعضای موظف هیات مدیره به دلیل رابطه کاری با شرکت،حقوق مستمر دریافت می کنند.

6. تعیین پاداش برای اعضای هیات مدیره

براساس ماده 134 لایحه ،مجمع عمومی در صورت پیش بینی اساسنامه، می تواند نسبت معینی از سود خالص سالانه شرکت را به عنوان پاداش به اعضای هیات مدیره تخصیص دهد.

مطابق ماده 241 اصلاحی لایحه، این پاداش نباید در شرکت های سهامی عام از سه درصد (3%) و در شرکت های سهامی خاص از شش درصد (6%) سودی که در همان سال به صاحبان سهام قابل پرداخت است، تجاوز کند.

7. تعیین حق الزحمه برای بازرس

براساس ماده 155 لایحه، تعیین حق الزحمه بازرس با مجمع عمومی عادی است.

8. تعیین روزنامه کثیرالانتشار

براساس ماده 97 لایحه ،در کلیه موارد دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی، باید از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد، صورت بگیرد. هر یک از مجامع عمومی عادی یا سالیانه، باید روزنامه کثیرالانتشاری را که هر گونه دعوت و اطلاعیه بعدی برای سهامداران تا تشکیل مجمع عمومی سالانه بعد در آن منتشر خواهد شد تعیین نمایند.

این تصمیم باید در روزنامه کثیرالانتشاری که تا تاریخ چنین تصمیمی جهت نشر دعوت نامه ها و اطلاعیه های مربوط به شرکت قبلاَ تعیین شده منتشر گردد. البته باید در نظر داشت،تعیین نکردن روزنامه جدید به معنای بقای روزنامه قبلی می باشد.

9. انتخاب بازرس یا بازرسان علی البدل

براساس ماده 146 لایحه ،مجمع عمومی عادی باید یک یا چند بازرس علی البدل نیز انتخاب کند تا در صورت معذوریت یا فوت یا استعفا یا سلب شرایط یا عدم قبول سمت توسط بازرس یا بازرسان اصلی جهت انجام وظایف بازرسی دعوت شوند.
انتخاب بازرس علی البدل اجباری می باشد اما انتخاب هیات مدیره علی البدل اختیاری است.

10. تصویب امور مالی

براساس ماده 89 لایحه ،مجمع عمومی عادی باید سالی یک بار در موقعی که در اساسنامه پیش بینی شده است.

برای رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی قبل و صورت دارایی و مطالبات و دیون شرکت و صورت حساب دوره عملکرد سالیانه شرکت و رسیدگی به گزارش مدیران و بازرس یا بازرسان و سایر امور مربوط به حساب های سال مالی تشکیل شود.

هم چنین براساس ماده 232 لایحه، تنظیم گزارش های مالی با هیات مدیره می باشد. باید این گزارش ها را حداقل بیست روز قبل از تشکیل مجمع در اختیار بازرس یا بازرسان قرار دهد تا بازرس نیز گزارش خود را در خصوص صحت و درستی گزارش اعلام نماید.

پس از آن به تصویب مجمع عمومی عادی برسد. بدون قرائت گزارش بازرس تصمیم مجمع فاقد اعتبار است.

در انتها خاطر نشان می شویم که در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای می توانید با مشاوران و کارشناسان ثبتی نوول در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ناصرزمانی
1 سال پیش

اطلاعات مفید بود تشکر می کنم موفق باشید .

arkan
1 سال پیش
پاسخ به  ناصرزمانی

درود بر شما ممنون از همراهیتون