جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

اقدامات لازم پس از ثبت شرکت

اقدامات لازم پس از ثبت شرکت

پس از ثبت شرکت باید موارد مربوط به اقدامات لازم پس از ثبت شرکت را به صورت تخصصی انجام دهید. شاید این اقدامات را بتوان جزو موارد مهم تلقی کرد. بدین جهت و برای آسوده شدن امور حقوقی شما متن زیر را تهیه کرده ایم تا راهنمای تخصصی شما باشد.

اقدامات لازم پس از ثبت شرکت چیست ؟

باید این مورد توجه نمایید که بعد از ثبت شرکت در اداره ثبت شرکتها مراحل قانونی امور مالیاتی و موارد دیگر که در ذیل توضیح داده شده است از موارد ضروری است که باید انجام شود. که از آن به عنوان اقدامات لازم بعد از ثبت شرکت در تمامی شهرهای ایران نیز یاد می شود که عدم انجام آن شرکت متحمل مشکلات جریمه مالی می شوند.

برای اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان مجتمع ثبتی نوول تماس بگیرید.

پس از ثبت شرکت اقداماتی به صورت اجباری باید انجام گیرد. این موارد عبارتند از:

  • انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی
  • اخذ کد اقتصادی
  • پلمپ دفاتر تجارتی
  • اخذ کارت بازرگانی (لازم جهت فعالیت بازرگانی)

منظور از تشکیل پرونده مالیاتی چیست؟

یکی از مواردی که باعث ایجاد توازن و تعادل در کشور می شود پرداختن به امورات مالیاتی است. هر شخصی که تبعه ایران است و در آن ساکن است باید برای تامین هزینه های عمومی و منافع اقتصادی ملی برطبق قوانین و بر اساس توانایی مالی خود اقدام به پرداخت مالیات به دولت کند.

بر اساس قانون نیز افراد عضو در شرکت نیز موظف هستند که مالیات معیین شده را پرداخت کنند.

در صورت نپرداختن به امر مالیات شرکتها از مزایا و تسهیلات و هم چنین معافیت های قانونی بهره نخواهید برد. هم چنین شامل پرداخت جریمه خواهید شد. تمام شرکت هایی ک در اداره ثبت به ثبت رسیده اند و دارای شماره ثبت هستند مشمول پرداخت مالیات هستند.

بعد از ثبت شرکت و موسسات غیرتجاری، موسسین باید امور مالیاتی شرکت را بلافاصله در حوزه های مالیاتی انجام داده وگرنه شامل جریمه های سنگینی خواهند شد. در صورتی که شرکت ها هیچ فعالیتی نداشته باشند نیز مشمول پرداخت مالیات هستند.

مدت زمان تشکیل پرونده دارایی و ارائه مدارک شرکت ها 2ماه از زمان ثبت شرکت می باشد. میزان مالیات پرداختی شرکت بعد از 2 ماه از زمان ثبت دو در هزار سرمایه کلی شرکت می باشد که در صورت پرداخت نکردن آن باید تا 2 برابر آن را پرداخت کنند.

چه افرادی باید مالیات پرداخت کنند ؟

هر فردی که تابعیت ایرانی دارد به نسبت درآمد وی در ایران ویا درآمد از خارج کشور

هرفرد غیرایرانی که در ایران اقدام به فعالیت تجاری دارد به نسبت درآمدی که کسب می کند .

اخذ کد اقتصادی

از اقدامات ضروری که بعد از اتمام مراحل ثبت شرکت در قانون تجارت ضروری است اخذ کد اقتصادی می باشد.

شرکت و یا موسسات غیر تجاری بعد از اتمام مراحل ثبت در اداره ثبت شرکتها به مدت 2 ماه زمان دارند تا به اداره دارایی مراجعه نمایید و سپس اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی نمایند.

کد اقتصادی به صورت یک کد 12 رقمی می باشد و مطابق قانون سال 73 جهت اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد. که به تولید کالا و خدمات اشتغال دارند تعیین شده است. تا در جهت شناسایی شرکت در واحد مالیاتی مربوطه به حوزه فعالیت از ان استفاده شود.

به صورتی دیگر شماره اقتصادی حز شماره شناسایی فعالان تجاری می باشد.

پلمپ دفاتر قانونی

کلیه شرکتهای که مشمول قوانین مالیاتی می باشند ضروری است که دفاتر قانونی پلمپ را از اداره مالیاتی تهیه کرده و تمام فعالیتهای اقتصادی را در آن درج نمایند.

شرکت ها باتوجه به دستورالعمل ها و آیین نامه باید کلیه فعالیتهای خود را در دفاتری که دفاتر قانونی می باشد به صورت دقیق و خوانا و بدون خط خوردگی درج نمایند .الزامی است در انتهای سال مالی این دفاتر را به همراه اظهارنامه مالیاتی به صورت پلمپ شده به دارایی تحویل دهند .در این دفاتر اجباری است که کلیه فعالیت مالی شرکت و ثبت شرکت نیز به صورت واضح و مشخص درج شود.

سازمان امور مالیاتی کشور جهت نظارت بر اجرای قوانین مالیاتی از سوی شرکت ها مجاز است هیاتی تشکیل شده از سه نفر را به جهت بازدید و کنترل دفاتر مودیان مالیاتی طبق آیین نامه ای که به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی خواهد بود اعزام نماید و در صورتی که شرکت از ارایه دفاتر به این هیات خودداری نماید بنا بر تشخیص آنان در بند (3) ماده 97 این قانون درآمد مشمول مالیات سال مربوط از طریق علی الراس تشخیص خواهد شد.

تبصره: هیات های موضوع این ماده می توانند حسب تجویز سازمان امور مالیاتی کشور کلیه دفاتر و اسناد و مدارک مالی مودیان را اعم از این که مربوط به سال مراجعه یا سنوات قبل باشند. به منظور کسب اطلاعات لازم و ارائه آن به اداره امور مالیاتی ذیربط مورد بازرسی قرار دهند. یا در صورت لزوم دفاتر و اسناد و مدارک سنوات قبل را در قبال ارائه رسید به اداره امور مالیاتی ذیربط منتقل نمایند.

طبقه بندی افراد حقوقی در مقررات مالیاتی کشور

  • شرکت هایی که تمامی سرمایه آن ها مربوط به بخش خصوصی می باشد مانند شرکت های سهامی خاص و عام، تعاونی.
  • شرکت هایی که سرمایه آن ها مربوط به شهرداری و شرکت های دولتی می باشد.
  • افرادی که فعالیت هایی غیرتجاری و انتفاعی دارند و برای تقسیم سود بین شرکا تشکیل نشده اند.
  • شرکت هایی که توسط اشخاص خارجی تاسیس می شوند و در کشور اقدام به تاسیس نمایندگی می کنند.
  • در صورتی که اشخاص یاد شده اقدامات مربوط به مالیات را انجام ندهند بنابر قوانین مشمول پرداخت جریمه خواهند شد.

افراد حقوقی باید در زمان پرداخت حقوق مالیات که در ماده 85 قوانین حقوقی کشور به ان اشاره شده اقدام به تشکیل پرونده مالیاتی مربوط به کسب و کار خود کنند و در مدت زمان 30 روز با تسلیم فهرست کامل نام حقوق بگیران به امور مالیاتی محل رجوع کرده و آن را پرداخت کنند.

بعد از تسلیم لیست فوق اشخاص حقوقی باید اظهارنامه، ترازنامه و حساب سود و زیان را در مدت حداکثر 4 ماه بعد از سال مالی با تمام مشخصات هویتی شرکا و سهامداران شرکت ها و میزان سهم هرکدام از آن ها و نیز نشانی هرکدام از شرکا را به اداره مالیاتی ارائه کنند.

اقدامات لازم پس از ثبت شرکت چیست ؟
اقدامات لازم پس از ثبت شرکت

انجام امور مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی

از اقدامات بعد از ثبت شرکت، ملزم به تشکیل پرونده دارایی در اداره مالیات می باشند. در قانون مالیاتی های مستقیم شرکتها بعد از تاسیس آنها در اداره ثبت شرکتها 2 ماه فرصت دارند. که تشکیل پرونده و حوزه مالیاتی خود را مشخص نمایید. ملزم به ارائه مدارک در جهت تشکیل پرونده مالیاتی می باشد. در صورت کوتاهی در این مورد شرکتها مشمول جریمه مالیاتی می شوند.

اخذ کارت بازرگانی

جهت اجرای فعالیتهای بازرگانی در شرکتهایی که موضوع فعالیت بازرگانی داشته باشند. اخذ کارت بازرگانی ضروری می باشد. جهت مطالعه شرایط و قوانین اخذ کارت بازرگانی به مقاله مربوط به شرایط اخذ کارت بازرگانی مراجعه نمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها