جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تعریف شرکت دانش بنیان

تعریف شرکت دانش بنیان
برای اطلاع درباره شرکت دانش بنیان بهتر است تعریف شرکت دانش بنیان را بدانید و برای انجام اقدامات مربوط به آن اقدام کنید. شرکت دانش بنیان بعد از ثبت شرکت تجاری قابل انجام است در صورت پیش آمدن هر سوالی با ما تماس بگیرید.

شرکت دانش بنیان چیست ؟

هر گاه شرکت تجاری شرایط دانش بنیان شدن را داشته باشد می تواند با درخواست دادن و انچام مراحل شررکت ها دانش بنیان شرکت تجاری را به شرکت دانش بنیان تبدیل نمایند. شرکت های دانش بنیان امتیاز هایی دارند که سایر شرکت ها از آنها محروم هستند مانند معافیت 15 ساله از پرداخت مالیات از این رو اگر شرکتی یکی از شرایط دانش بنیان شدن را داشته باشد می تواند این عنوان را دریافت کند.
شرکت ها دانش بنیان شرکت هایی هستند که 1) هیئت مدیره آن از هیئت علمی دانشگاه انتخاب می شوند. 2) یکی از هیئت مدیره دارای اختراع ثبت شده می باشد. 3) در انجام امور تجاری شرکت نبوغ خاصی دارند. از این رو می توان گفت هر یک از این موارد شرایطی یرای ثبت شرکت دانش بنیان است.

تعریف شرکت دانش بنیان دولتی و خصوصی

به شرکتی شرکت دانش بنیان گویند که از %1 تا %100 سهام آن به یک دانشگاه یا واحد پژوهشی تعلق دارد و یا از 51 تا 100 درصد آن به اعضای هیأت علمی دانشگاه ها و یا واحدهای پژوهشی تعلق داشته باشد. شایان ذکر است که اگر سهام دانشگاه از 50% کمتر باشد شرکت دانش بنیان خصوصی و اگر غیر از این حالت باشد شرکت دانش بنیان دولتی می باشد.

پس از آنکه تأسیس و ثبت شرکت تصویب گردید دانشگاه ها و واحدهای پژوهشی می توانند در آیین نامه مالی و معاملاتی خود هیئت امنا جهت تشکیل شرکت های دانش بنیان خود اقدام کنند.

به پیشنهاد تعدادی از اعضا هیئت علمی و تصویب دانشگاه یا واحد پژوهشی شرکت دانش بنیان تأسیس می گردد و ممکن است توسط واحد پژوهشی یا دانشگاه به اعضای هیئت علمی پیشنهاد شود.

استعلام ثبت شرکت دانش بنیان

به دلیل سودجویی برخی شرکت ها از عنوان دانش بنیان برای شرکتی که شرایط دانش بنیان شدن را ندارد از این رو با استعلام ثبت شرکت دانش بنیان می توان از صحت دانش بنیان بودن شرکت اطمینان حاصل کرد. از این رو نام شرکت دانش بنیان را باید در سامانه pub.daneshbonyan.ir جستجو نمایید. تنها شرکت هایی دانش بنیان محسوب می شوند که نام آنها در سامان مذکور وجود داشته باشد. همچنین شرکت های که در سامانه pub.daneshbonyan.ir نام آنها وجود دارد می توانند از تسهیلات مربوط به شرکت دانش بنیان استفاده کنند.

شرکت دانش بنیان چیست ؟

شركت­های دانش­ بنيان سهامدار دانشگاه­ ها و واحدهای پژوهشی

  • قسمتی از سهام شركت دانش­ بنيان به منظور اعتبار دانشگاه يا واحد پژوهشی به نام دانشگاه يا واحد پژوهشی می گردد. (حداقل %5)
  • به دليل استفاده از مورد يا موارد مشخصی از يافته ­هاي پژوهشی دانشگاه با واحد پژوهشی در شركت،‌ بخشي از سهام شركت با توافق سهامداران (دانشگاه يا واحد پژوهشی و ديگر سهامداران حقيقی يا حقوقی ) به نام دانشگاه يا واحد پژوهشی مي­شود ( در هر مورد استفاده بنا بر ارزش موضوع استفاده شده، سهام مربوطه می تواند از %1 تا %100 باشد.)
  • بخشي از سهام شركت دانش ­بنيان به علت سرمايه­ گذاری مستقيم دانشگاه به نام دانشگاه است. (درصد متناسب با ميزان سرمايه ­گذاری است.)
  • به منظور خدمات ديگری كه دانشگاه به شركت دانش­ بنيان ارائه می ­دهد بخشی از سهام به نام دانشگاه می ­شود (متناسب با ميزان خدمات)
  • در صورتی که شركت دانش­ بنيان دولتی است بدون نياز به ارائه هيچ خدماتی حداقل %50 سهام به نام دانشگاه يا واحد پژوهشی است.
  • در سال نخست هر دانشگاه می ­تواند يک شرکت مادر تخصصی تأسیس کند.
  • با همکاری شهرداری­ها و يا مشارکت دانشگاه ­های منطقه مراحل تأسیس و ثبت شرکت ها از جمله اين شرکت­ها در اولويت می ­باشد.

1)تبصره1: شركت دانش­ بنيان بصورت شركتی و مستقل از تشكيلات دانشگاه اداره می گردد و دانشگاه به ميزان سهامی كه در شركت دانش­ بنيان دارد در مديريت آن تأثير می گذارد و در سود و ضرر آن شريك می باشد.

2)تبصره 2: سازمان­های حقوقی اعم از (خصوصی يا دولتی) خارج از دانشگاه متناسب با ميزان سرمايه ­گذاری خود می توانند سهامدار شركت دانش ­بنيان باشند. (شكل­ گيری شركت­های دانش ­بنيان با مشاركت صنايع دولتی يا خصوصی و دستگاه­ها و سازمان­های اجرائي در موفقيت آنها تأثير دارد.) در صورتی که بيش از %50 سهام اينگونه شرکت­ها دولتی باشد بايد به تصويب هيئت وزيران برسد.

3)تبصره 3: رييس و معاونين دانشگاه و واحد پژوهشی در زمان مبادرت با مسئوليت مي­توانند سهامدار شركت­هاي دانش ­بنيان شوند، و ليكن هيأت مديره و مدير عاملی اينگونه شرکت­ها را تا زمان عهده داری مسئوليت نمی­توانند داشته باشند.

4)تبصره 4: در شركت­هاي دانش­ بنيان خصوصی اعضاء هيئت علمی دانشگاه­ها و واحدهای پژوهشی متناسب با ميزان وقت­ گذاري و نوع فعاليت در شركت (علاوه بر انجام وظايف دانش بنيان) يا متناسب با ميزان مشاركت در مالكيت فكري موضوعی كه در شركت استفاده می شود و يا متناسب با ميزان سرمايه­ گذاری واقعی (نه اسمی) كه در شركت دارند، سهامدار می ­شوند.

5)تبصره 5: در شركت­هاي دانش ­بنيان خصوصی، افراد حقيقی داخل يا خارج از دانشگاه يا واحد پژوهشی (غير از اعضاء هيئت علمی) می ­توانند به دلايل خاص و يا شرايطی كه دانشگاه يا واحد پژوهشی تعيين می كند، صاحب بخشی از سهام بشوند.

6)تبصره 6: به منظور ایجاد شرکت­های دانش بنیان که اعضای هیئت علمی صد در صد مالکیت را دارند، نیازی به تصویب دانشگاه نیست و احراز عضویت علمی متقاضیان تاسیس شرکت کافی است.

مراحل ثبت شرکت دانش بنیان

ابتدا باید یک شرکت تجاری ثبت شده داشته باشید تا بتوانید برای دانش بنیان شدن آن اقدام کنید. همان طور که پیش از این شرایط شرکت دانش بنیان را عنوان کردیم باید یکی از شرایط مربوطه وجود داشته باشد. از این رو می توان از پارک های علم و فناوری مدارک مربوط به شرکت و همچنین دانش بنیان را ارائه داد. بعد از بررسی های انجام شده و انجام روند ثبت شرکت دانش بنیان ثبت شرکت دانش بنیان انجام می شود.

مدارک لازم برای ثبت شرکت های دانش بنیان در کرج

  • سوابق شرکت در راستای اقدامات قبلی آن در زمینه دانش بنیان
  • ارائه برگه از اظهارنامه مالیاتی شرکت
  • رونوشت از اساسنامه شرکت
  • رونوشت از آگهی روزنامه
  • رونوشت از شناسنامه و مدارک شناسایی موسسین شرکت
  • برگه از رونوشت مدارک تحصیلی موسسین مرتبط با شرکت های دانش بنیان

جهت ثبت شرکت های دانش بنیان خود در کشور تنها کافی است با ارائه مدارک خواسته شده به موسسه تخصصی ثبت شرکت ها در کرج مراجعه کرده و دیگر خیال خود را برای ثبت به موقع و با هزینه کم در تمامی شهرهای کشور  به صورت اختصاصی به بهترین مجتمع ثبتی نوول در سراسر کشور با بیش از 15 سال سابقه ثبت و تغییرات شرکت در کشور واگذار کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها