کاهش سرمایه شرکت می تواند اختیاری و یا اجباری باشد . در زمان وارد شدن خسارت و تلف شدن سرمایه ، کاهش سرمایه امری ضروری می باشد ( طبق ماده 141 لایحه قانونی ) ولی سرمایه گذاران شرکت می توانند حتی در زمان سود شرکت نیز اقدام به کاهش سرمایه نمایند که این امر به تصمیم ایشان بستگی دارد .
این امر زمانی اتفاق می افتد که سرمایه لازم برای انجام امور شرکت تامین شده است ولی هنوز بخشی از سهام بخش شده سرمایه اولیه واگذار نشده است . در این حالت می توان آن مبلغ را از سرمایه کل اولیه شرکت کسر نمود تا دیگر سرمایه گذاران مجبور به خرید آن ها نباشند .
کاهش سرمایه در شرکت ها به دونوع تقسیم سهم الشرکه و خروج شرکا اتفاق می افتد که برای انجام این امر باید در اساسنامه و شرکتنامه شرکت تغییراتی را لحاظ کرد . برای این کار تنها کافی است با موسسه ارزان ثبت تماس گرفته و امورات ثبت شرکت ها را به درستی توسط کارشناسان مجرب مجموعه ارزان ثبت به اتمام برسانید .
تغییر در سرمایه شرکت ها به صورت قانونی
امروزه به دلیل افزایش میزان نوسانات در بازارهای مالی و موارد اقتصادی که شرکت ها با آن درگیر هستند بعد از گذر مدتی شرکت ها اقدام به افزایش سرمایه در شرکت خواهند کرد . در این مواقع اعضای هیئت مدیره اقدام به کاهش و یا افزایش در سهام و سرمایه شرکت می کنند که خود این موارد باید در جلسه هیئت مدیره و بین اعضای هیئت مدیره و مدیرانن شرکت انجام پذیرد . در صورت تغییر در سرمایه شرکت باید موارد توسط بازرسان در شرکت بررسی شوند و گزارشات مبنی بر تغییرات در سرمایه شرکت به مدیران گزارش شود . هرگونه تغییر در اساسنامه و شرکتنامه شرکت ها باید در مجمع عمومی فوق العاده تصویب و بیان شود .
قوانین کاهش سرمایه شرکت ها
در حالتی که شرکت در حال زیان دادن و خسارت دیدن باشد ، برای جلوگیری از تلف شدن و از بین رفتن بخشی از سرمایه ، سرمایه شرکت را کاهش می دهند زیرا در صورت از بین رفتن آن بخش از سرمایه ، تا زمانی که جبران نشده باشد ، سهامداران نمی توانند سودی میان خود تقسیم کنند .
برای کاهش سرمایه شرکت به صورت اختیاری بایستی موارد زیر رعایت شود :
1 – بنابر ماده 189 لایحه قانونی تصمیم گیری و تصویب کاهش سرمایه شرکت بایستی در مجمع عمومی فوق العاده صورت بگیرد . روند تصمیم گیری برای کاهش سرمایه شرکت بدین صورت می باشد که هیئت مدیره شرکت با در نظر گرفتن صلاح شرکت ایده کاهش سرمایه را عنوان می کند . بازرسان شرکت پس از بررسی این مسئله را در مجمع عمومی فوق العاده مطرح کرده و گزارش را به مجمع ارائه می کند . پس از انجام بررسی ، مجمع عمومی تصمیم نهایی را در رابطه با کاهش سرمایه شرکت اتخاذ می نماید . (بنا بر ماده 191 لایحه قانونی )
2 – برای هر نوع شرکتی به هنگام تاسیس ثبت شرکت یک مبلغ حداقلی به عنوان کمترین مبلغ مجاز جهت ثبت شرکت تعیین شده است . حداقل مبلغ مجاز برای سرمایه شرکت سهامی عام پانصد هزار تومان و برای شرکت سهامی خاص صد هزار تومان می باشد . اگر سرمایه شرکت ها ازین مبالغ مذکور پایین تر بیاید ، بایستی طی 1 سال آن را جبران کرده و به حداقل سرمایه مجاز برسانند ؛ در صورت کوتاهی در انجام این امر ، هر فرد سهامدار شرکت می تواند نسبت به بستن شرکت به مراجع قضایی مربوطه شکایت کند .( مطابق با ماده 5 لایحه قانونی)
3 – بنا بر ماده 189 لایحه اصلاحی قانون تجارت ، نمی توان سرمایه کلی شرکت را از سهام برخی از سهامداران کسر نمود و بایستی در همه حال مساوات میان سهامداران رعایت شود . بنا بر این کاهش سرمایه به صورت اختیاری به صورت کاهش ارزش سهام هر سهامدار به میزان مساوی صورت می گیرد .
لازم به ذکر است بر اساس ماده 141 لایحه اصلاحی قانون تجارت در صورتی که به موجب خسارت وارد بر شرکت ، نیمی از سرمایه شرکت تلف شود ، بایستی سریعا اقدام به تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تصمیم گیری در رابطه با ادامه حیات شرکت صورت پذیرد . چنانچه تصمیم نهایی بر ادامه حیات شرکت باشد ، بایستی در همان مجمع سرمایه کل شرکت به میزان سرمایه باقی مانده کاهش یابد .
مراحل ثبت شرکت ها در کشور
به منظور انجام مراحل ثبت شرکتها در کرج و تهران و دیگر شهرهای کشور با مراجعه به موسسه ثبتی مجرب و دارای رزومه کاری موفق در ثبت و تغییرات در شرکت ها دیگر نیاز خود را از شخصا انجام دادن امور و امکان اشتباه در انجام امور ثبتی کاهش میابد. موسسه ارزان ثبت بهترین موسسه برای انجام امور ثبتی و تغییرات در شرکتها آماده مشاوره رایگان به متقاضیان ثبت شرکتها در کرج و تهران می باشد . با ما در ارتباط باشید .
پل ارتباطی مجتمع ثبتی و حقوقی ارزان ثبت
شماره تماس موسسه ثبت شرکت ارزان ثبت
- شعبه کرج: 137 32 – 026
- شعبه تهران :119 55 266 – 021
- سامانه ی پیامکی: 32 52 52 32
- سامانه ی تخصصی ثبتی و حقوقی https://nocr-ag.ir
کلیه مراحل و شرایط و مشاوره های تخصصی و رایگان مجتمع ارزان ثبت در حوزه ثبت شرکت ها در کرج و تهران و تمامی شهرهای کشور ( مراحل ثبت شرکت و تنظیم صورتجلسات شرکتها ) خدمات نام و علائم تجاری ( برند ) و انتخاب نام و اسم شرکت در اداره مالکیت صنعتی شامل ( ثبت برند ، ثبت علامت تجاری و ثبت برند بین المللی ( مادرید ) - ثبت طرح صنعتی و ثبت بین المللی طرح صنعتی) - ثبت اختراع و ثبت بین المللی اختراع ) همچنین اموراخذ کارت بازرگانی در اتاق بازرگانی استانها ی کشور ) و کلیه خدمات اداری و اخذ انواع مجوزها در کل مراجع ذیصلاح ، همچنین امور حقوقی ( دعاوی کیفری ، خانواده و حقوقی کلیه دادگاه ها ) و تهیه و تدوین و تنظیم انواع قرارداد های تخصصی درسراسر ایران .
پاسخ دادن به :
ارسال با تشکر از ارسال نظر . پس از تایید نظر شما درج خواهد شد