جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

مدیرعامل شرکت

مدیرعامل شرکت

همه شرکت های تجاری چه در زمان ثبت و چه بعد از اتمام روند ثبت شرکت باید شخص حقیقی را به عنوان مدیر عامل انتخاب کنند. مدیرعامل شرکت وظایف اجرایی در شرکت را بر عهده دارد. مدیر عامل عضو اجرایی شرکت است و تصمیم گیری ها و مدیریت امور شرکت بر عهده  دارد مدیر عامل نسبت به سایر مدیران مسئولیت بیشتری دارد زیرا تصمیمات او مستقیماً با وضعیت شرکت در ارتباط است.

انتخاب مدیر عامل شرکت

شرکت های سهامی بعد از مراحل ثبت شرکت در اداره ثبت شرکت ها به وسیله هیئت مدیره اداره می شوند ولی معلوم است که برای امور تجارت، باید یک نفر متصدی عمل باشد و مراجعین به شرکت نمی توانند به تمام افراد هیئت مدیره رجوع نمایند و هرگاه مجتمعاً بخواهند به کلیه کارها رسیدگی نمایند باعث کندی کار و از دست دادن منفعت خواهد بود. بنابراین یکی از آنها یا (از خارج به سمت مدیر عامل انتخاب می شود که اختیار خرید و فروش و یا حق امضای اوراق تجارتی را خواهد داشت.)

هیئت مدیره باید اقلا یک نفر شخص حقیقی را به مدیریت عامل شرکت برگزیند و حدود اختیارات و مدت تصدی و حق الزحمه او را تعیین کند. در صورتی که مدیر عامل عضو هیئت مدیره باشد دوره مدیریت عامل او از مدت عضویت او در هیئت مدیره بیشتر نخواهد بود. مدیر عامل شرکت نمی تواند در عین حال رئیس هیئت مدیره همان شرکت باشد، مگر با تصویب سه چهارم آرای حاضر در مجمع عمومی هیئت مدیره در هر موقع می تواند، مدیرعامل را عزل نماید. نام و مشخصات و حدود اختیارات مدیر عامل باید با ارسال نسخه ای از صورت جلسه هیئت مدیره به مرجع ثبت شرکت ها اعلام و پس از ثبت در روزنامه رسمی آگهی شود. (ماده ۱۲۴ و ۱۲۸ ل.ا.ق.ت)

مدیر عامل شرکت در حدود اختیاراتی که توسط هیئت مدیره به او تفویض شده است نماینده شرکت محسوب و از طرف شرکت حق امضا دارد. (ماده ۱۲۵ ال.ا.ق.ت)

انتخاب مدیر عامل شرکت

وظایف هیئت مدیره شرکت

  • ایجاد جهت و سو برای شرکت و برقراری ارتباطات موثر بین افراد در شرکت و مشتریان
  • رهبری و تعیین استراتژی های شرکت
  • نظارت و پشتیبانی در کارهای شرکت و برنامه های کلی سازمان
  • تعیین اختیارات و مسئولیت های هرشخص در سازمان

وظایف مدیر عامل در شرکت چیست ؟

وظایف مدیرعامل در شرکت ها با موضوعات مختلف متفاوت است و هر نوع شرکتی دارای مدیریت با اختیارات متفاوت خواهد بود . اختیارات مدیران در شرکت ها بسته به اندازه و نوع قوانین سازمانی متفاوت است.

برای درک بهتر این موضوع به اندازه شرکت اشاره می کنیم که هرچقدر شرکت ها کوچک تر باشند مدیر نقش موثرتری در شرکت دارند برای مثال اینگونه مدیران می توانند حتی در گزینش افراد برای استخدام نیز دخیل باشند و به شخصه این امور را انجام دهند.

در محیط ها و شرکت های بزرگ مدیران تنها به سطوح میانی و جهت استراتژی های سطح بالا نظارت خواهند داشت.

اصول انتخاب مدیرعامل شرکت

وظیفه مدیر عامل ایجاد ارتباط بین هیئت مدیره و کارمندان شرکت می باشد. مدیر توسط اعضای هیئت مدیره و اعضای شرکت انتخاب می شوند و می تواند از سهامداران یا شرکای شرکت و یا از افراد خارج از شرکت انتخاب شوند.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها