شرکت های تضامنی از جمله شرکت های قانون تجارت هستند که انتخاب مدیران شرکت تضامنی در این قانون اعضاء شرکاء ضامن هستند. برای ثبت شرکت تضامنی باید به سایت اداره ثبت شرکت ها مراجعه کنید.
نحوه انتخاب مدیران شرکت تضامنی
طبق ماده ۱۲۰ قانون تجارت در ثبت شرکت تضامنی شرکا باید لااقل یک نفر را از میان خود یا خارج از شرکت به سمت مدیری انتخاب نمایند.
بنابراین در شرکت تضامنی بر خلاف شرکت های سهامی نیازی به تشکیل مجمع عمومی و انتخاب مدیران توسط مجمع عمومی و تشکیل هیئت مدیره نیست. شرکت با انتخاب یک مدیر نیز اداره می شود.
در اغلب شرکت های تضامنی طرز تعیین مدیران شرکت به اساسنامه محول می گردد. شرایط نصب و عزل و اکثریتی که برای تعیین مدیر لازم است در اساسنامه معین می شود. که مدت انتخاب دوره مدیریت می تواند برای مدت معین یا نامعین باشد.
طبق ماده ۱۲۱ قانون تجارت، حدود مسئولیت مدیر یا مدیران شرکت تضامنی همان است. که در ماده ۵۱ قانون تجارت بیان شده است.
مسئولیت مدیر یا مدیران در شرکت تضامنی
ماده 119 قانون تجارت منافع حاصل از عملکرد شرکت را تعیین تکلیف نموده و چنین آورده است. که در شرکت تضامنی منافع به نسبت سهم الشرکه بین شرکاء تقسیم می شود. مگر آن که شرکت نامه غیر از این ترتیب را مقرر داشته باشد. پس اصل را بر تقسیم منافع به نسبت سهم الشرکه قرار داده است و توافق فرع بر آن است.
مسئولیت مدیر شرکت در مقابل شرکاء همان مسئولیتی است. که وکیل در مقابل موکل دارد. بدین شرح که مدیران شرکت باید رعایت مصلحت سایر شرکاء را بنماید. در صورت تعدی و تفریط مسئول جبران خسارات وارده می باشند. از این بابت در ماده 132 قانون تجارت قانونگذار حدود دیگری را برای مدیر یا مدیران شرکت در صورت عدم تحصیل منفعت مقرر داشته است. چنین می گوید:
” اگر در نتیجه ضررهای وارده سهم الشرکه ی شرکاء کم شود مادام که این کمبود جبران نشده تادیه ی هر نوع منفعت به شرکاء ممنوع است. ”
منظور از مسئولیت مدیر یا مدیران مسئولیت های قراردادی او نیست. بلکه منظور از مسئولیت مدیران در ثبت شرکت های تضامنی مربوط به مسئولیت های غیرقراردادی مدیر اختصاص دارد. که عمدتاَ به مسئولیت مدنی و کیفری او محدود است. در مورد مسئولیت کیفری به معنای خاص خود در قانون تجارت مقرراتی پیش بینی نگردیده است اما در مسئولیت های کیفری ناشی از جرائم عمومی مسئولیت او در محاکم کیفری قابل پیگرد قانونی است. در صورت ارتکاب به جرم مستوجب مجازات و در صورت نیاز مسئول جبران خسارت ناشی از اقدامات مجرمانه خود می باشد. اما در مورد مسئولیت مدنی هر گاه به جهت اقدامات ناشی از سهل انگاری، بی مبالاتی و بی مسامحه گی خسارتی به شرکت وارد گردد. از باب تقصیر مدیر یا مدیران مسئول جبران خسارات وارده هستند.
محدودیت اختیارات مدیران شرکت تضامنی
مدیر شركت تضامنی برای اینكه بتواند شركت را در مقابل اشخاص ثالث متعهد سازد. باید به نام شركت و در حدود اختیارات خود اقدام و اتخاذ تصمیم نماید. درغیر این صورت شخصا مسئول تعهدات مزبور خواهد بود.
دردو مورد به محدودیت اختیارات مدیر یا شریك شركت تضامنی اشاره کرد:
تا جبران ضررهای وارده به شركت تقسیم سود ممنوع می باشد (ماده ١٣٢ ق.ت).
محدودیت انجام عملیات تجارتی (ماده ١٣٤ ق.ت).
موسسه ثبت نوول مجزی تخصصی امور ثبت شرکتها در کشور امورات ثبت شرکت در تهران و کرج را با در نظر گرفتن تمامی شرایط و با کم ترین هزینه ثبتی برای متقاضیان انجام خواهد داد. تنها کافی است با شماره های موسسه تماس حاصل فرمایید. تا در کم ترین زمان ثبت شرکت و برند و تمامی امور ثبتی شما به نتیجه مطلوب برسد.
کلیه مراحل و شرایط و مشاوره های تخصصی و رایگان مجتمع ثبت نوول در حوزه ثبت شرکت ( مراحل ثبت شرکت و تنظیم صورتجلسات شرکتها ) خدمات نام و علائم تجاری ( برند ) و انتخاب نام و اسم شرکت در اداره مالکیت صنعتی شامل ( ثبت برند ، ثبت علامت تجاری و ثبت برند بین المللی ( مادرید ) – ثبت طرح صنعتی و ثبت بین المللی طرح صنعتی) – ثبت اختراع و ثبت بین المللی اختراع ) همچنین اموراخذ کارت بازرگانی در اتاق بازرگانی استانها ی کشور ) و کلیه خدمات اداری و اخذ انواع مجوزها در کل مراجع ذیصلاح ، همچنین امور حقوقی ( دعاوی کیفری ، خانواده و حقوقی کلیه دادگاه ها ) و تهیه و تدوین و تنظیم انواع قرارداد های تخصصی درسراسر ایران .
مقاله مفید و خوبی بود
سپاس از اینکه وقت گذاشتین و مطالعه نمودین.
باسلام در شرکت های تضامنی سود به چه صورت بین اعضا تقسیم می شود؟
در شرکتهای تضامنی منافع و سود به نسبت سهم الشرکه بین شرکاء تقسیم می شود.
سلام خداقوت
اگر اجازه بدید از مطالبتون با ذکر منبع البته در تحقیق درسی استفاده کنم؟
با سلام . در صورت ذکر منبع موردی ندارد