جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

شرکت نسبی

شرکت نسبی
با توجه به اینکه شرکت نسبی در اکثر موارد از احکام شرکتهای تضامنی تبعیت می کنند قانونگذار به طور مختصر و فقط طی مواد ۱۸۳ تا ۱۸۹ به برخی احکام اختصاصی ثبت شرکت نسبی اشاره کرده است به همین دلیل از ذکر موارد مشترک با شرکت های تضامنی خودداری و فقط به اختصار به موارد اختصاصی اشاره می شود.

قواعد شرکت نسبی

ماده ۱۸۳ ق. ت شرکت نسبی را این چنین تعریف کرده است: شرکتی است که برای امور تجارتی در تحت اسم مخصوصی بین دو یا چند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک از شرکا به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشتند.

ثبت شرکت نسبی هم مثل شرکت تضامنی می باشد، تفاوتی که در این بین وجود دارد این است که در شرکت تضامنی شرکا در برابر طلبکاران مسئول قروض و دیون شرکت می باشند.

اما به شرح ماده ی 186 در صورتی که سرمایه و دارایی شرکت نسبی برای پرداخت همه قروض شرکت کافی نباشد هر کدام یک از شرکا به نسبت سرمایه ای که در شرکت داشته مسئول پرداخت قروض شرکت است.

ماده ۱۸۶ قانون مزبور در تکمیل ماده فوق مقرر داشته است: «اگر دارایی ثبت شرکت های نسبی برای تأديه تمام قروض شرکت کافی نباشد هر یک از شرکا به نسبت سرمایه که در شرکت داشته مسئول تأدیه قروض شرکت است.»

در شرکت های نسبی نیز مانند شرکت های تضامنی، تا زمانی که شرکت منحل نشده، مطالبه قروض آن باید از خود شرکت به عمل آید و فقط پس از انحلال شرکت، طلبکاران می توانند برای وصول مطالبات خود با رعایت ماده ۱۸۶ به شرکای شرکت مراجعه کنند ماده ۱۸۷.

مسئولیت نسبی شرکا در شرکتهای نسبی مانند مسئولیت تضامنی در شرکتهای تضامنی، قاعده آمره می باشد و هرگونه توافق بر خلاف آن در مقابل اشخاص ثالث لغو و فاقد اعتبار است. (ماده ۱۸۸)

در شرکتهای نسبی نیز مانند شرکت تضامنی، شریکی که جدیدا وارد شرکت می شود نه تنها در مقابل بدهی های شرکت در زمان بعد از ورود خود مسئولیت نسبی خواهد داشت بلکه نسبت به بدهی های قبل از ورود خود نیز مسئولیت نسبی خواهد شد و به هیچ وجه نمی تواند با سایر شرکا برخلاف این مسئولیت خود تراضی و توافق نماید.

البته در صورت تراضی، این توافق در مقابل اشخاص ثالث قابل استناد نمی باشد اگر چه به استناد توافق مزبور می تواند به شرکای مورد نظر مراجعه نموده و آنچه را پرداخت نموده وصول نماید. به تعبیر دیگر توافق مزبور در رابطه با خود شرکا مؤثر می باشد. (ماده ۱۸۸ ق. ت)

با توجه به ماده ۱۸۵ و ۱۸۹ ق. ت اكثر قواعد شرکتهای تضامنی در مورد شرکت های نسبی نیز جاری است به همین دلیل در مورد به همین اندازه بسنده شده و بقیه مطالب را می توان از مبحث شرکتهای تضامنی استفاده کرد.

"قواعد

مقررات ثبت شرکت نسبی

قانون تجارت برای شرکت های نسبی قواعد مشخصی تعیین کرده است که متقاضیان ثبت این نوع شرکت نمی توانند از قواعد تدوینی سرپیچی کنند. از این رو شرکت های نسبی نیز باید با حداقل دو عضو و سرمایه حداقلی تاسیس شوند. تفاوت این نوع شرکت با سایر شرکت های تجاری در این است که میزان مسئولیت اعضاء بر اساس تعهدی که متقبل شده اند هر ساله افزایش خواهد داشت. در واقع مسئولیت اعضاء نسبت به شرکت های تضامنی کمتر است و نسبت به سایر شرکت ها بیشتر می باشد.

برای ثبت این نوع شرکت باید ابتدا مجوز های لازم را دریافت کنید و سپس در سامانه ثبت شرکت ها درخواست ثبت را تکمیل نمایید. لازم است اساسنامه این شرکت را تنظیم کنید و در سامانه وارد کنید. بعد از ثبت درخواست در سامانه و انتخاب نام شرکت اجازه ثبت در صورت تکمیل بودن اطلاعات داده می شود. مدارک را باید به اداره ثبت شرکت ها پست کنید و  بعد از بررسی های انجام شده آگهی ثبت شرکت صادر می شود.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت نسبی

  • دو فتوکپی از شرکتنامه کامل شده ارائه گردد.
  • دو رونوشت از تقاضانامه کامل شده ارائه گردد.
  • دو نسخه از اساسنامه کامل شده ارائه گردد.
  • فرم تعیین نام به ترتیب اولویت کامل شود.
  • اصل مجوز فعالیت از مراجع ذیربط در مواردی که ثبت موضوع نیاز به مجوز داشته باشد ارائه گردد.
  • رونوشت برابر با اصل مدارک احراز هویت کلیه شرکا ، مدیران و هیات نظار در مواردی که تعداد شرکا بیش از دوازده نفر باشد ارائه گردد.
  • اصل گواهی عدم سوپیشینه جهت اعضاء هیات مدیره، مدیر عامل ارائه گردد.
  • دو کپی از صورتجلسه مجمع عمومی موسسین ارائه گردد.
  • دو تصویر از صورتجلسه هیات مدیره ارائه گردد.
  • اصل وکالتنامه ی وکیل دادگستری در صورتی که ثبت شرکت توسط وکیل صورت پذیرد ارائه گردد.

مجتمع ثبتی نوول در کم ترین زمان و بدون دردسر می تواند امور مربوط به ثبت شرکت نسبی را انجام داده و راهنمای مناسب شما در این راه باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها