جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

سرمایه شرکت

سرمایه شرکت

سرمایه شرکت یکی از مهمترین عوامل تجارت و بزرگترین وسیله کسب سود می‌باشد. هر شرکت باید دارای سرمایه باشد، تا بتواند از سود تجارت خود بهره‌  مند و منتفع شود. اهمیت شرکتهای تجارتی را از سرمایه آنها می‌توان درک کرد. از این رو در تاسیس شرکت های تجاری مبلغی به عنوان دارایی شرکت تعیین می شود که می توان بر اساس بند اساسنامه بعد از تاسیس شرکت از طریق ثبت تغییرات مبلغ دارایی شرکت را کاهش یا افزایش داد.

سرمایه شرکت چه اهمیت و ویژگی‌هایی دارد ؟

برای سرمایه ثبت شرکت حداکثری تعیین نشده و شرکاء به هر مقدار بتوانند ممکن است سرمایه را افزایش دهند.

طبق ماده ۹۶ قانون تجارت، شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل می شود که تمام سرمایه نقدی از طرف شرکا پرداخت و سهم الشرکه غیرنقدی نیز تقویم قیمت گذاری و تسلیم شده باشد.

قانون تجارت برای میزان سرمایه شرکت با مسئولیت محدود، حداقل مبلغی تعیین نموده است.

در شرکت نامه باید صراحتا قید شده باشد که سهم الشرکه های غیر نقدی هر کدام به چه میزان تقویم شده است. (ماده ۹۷ قانون تجارت)

سرمایه شرکت چه اهمیت و ویژگی‌هایی دارد ؟
اهمیت سرمایه شرکت

 

افزایش سرمایه شرکت

یعنی از مبلغی که به عنوان سرمایه در اساسنامه قید می شود نمی توان برداشت کرد، زیرا این مبلغ تضمین طلب طلبکاران آن است و شرکا نمی توانند با برداشت از سرمایه از میزان آن بکاهند، ضمن اینکه مجبور نیستند بر میزان آن بیفزایند، پس ثابت بودن سرمایه ی ثبت شرکت ها بدین معنا نیست که مبلغ آن را نمی توان تغییر داد.

در طول حیات شرکت ممکن است شرایطی پیش آید و افزایش یا کاهش سرمایه ضرورت یابد. اگرچه در عمل کاهش سرمایه بندرت پیش آید. بررسی تغییرات سرمایه مستلزم مطالعه دو فرض مزبور است که در دو مبحث به آن می پردازیم.

یکی از خصایص عمده سرمایه شرکت ثابت بودن آن است

علل افزایش سرمایه متعدد است. اگر شرکت بخواهد فعالیت های خود را توسعه دهد با افزایش سرمایه، امکانات مالی آن افزایش می یابد.

اگر بخواهد به جای افزایش سرمایه از اشخاص ثالث وام بگیرد بر بدهی های خود افزوده است، در حالی که آورده های جدید ناشی از افزایش سرمایه جنبه ی مثبت دارایی او را بیشتر می کند.

شرکت به جای مراجعه به اشخاص ثالث می تواند از امکانات شرکا، یعنی اندوخته های شرکت و سود تقسیم نشده یا مبالغ حاصل از اضافه ارزش سهام جدیدی که ممکن است صادر کرده باشد و متعلق حق شرکاست استفاده کند.

سرانجام اینکه می تواند طلب های اشخاص از خود را در قبال تخصیص سهام به آنان تهاتر کند. مجموعه ی این فروض را می توان در دو عنوان و در قالب دو فرض مهم بررسی کرد:فرض اول تصمیم شرکت به افزایش سرمایه از طریق مراجعه به عموم است و فرض دوم تصمیم شرکت به استفاده از امکانات مالی شرکای شرکت برای افزایش مبلغ دارایی شرکت است.

مراحل افزایش سرمایه شرکت

در مرحل ثبت شرکت اول هیئت مدیره شرکت طرح توجیهی افزایش سرمایه را برای قرائت در مجمع فوق العاده آماده می کند. در این مرحله اجازه برگزاری مجمع فوق العاده را از سازمان بورس اخذ نموده و در روزنامه رسمی شرکت اقدام به درج آگهی می نماید. تا از کلیه سهامداران شرکت دعوت به مشارکت در تصمیم گیری در این خصوص نماید.

نماد شرکت با این آگهی بسته شده و معاملات بر vوی سهام شرکت متوقف می شود. مواد 122 و 123قانون تجارت، آدابی را برای تشکیل جلسات هیات مدیره مشخص نموده است.

ماده ۱۲۲ قانون تجارت عنوان می کند که ترتیب دعوت و تشکیل جلسات هیات مدیره را اساسنامه تعیین می کند. یک سوم مدیران را در صورتی که حداقل یک ماه از آخرین جلسه گذشته باشد. می تواند دعوت نمایند، همچنین ماده 123 قانون تجارت هیئت مدیره را موظف نموده تا برای هر یک از جلسات خود صورت جلسه ای تنظیم نموده و به امضای اکثریت مدیران حاضر در جلسه برساند.

در مرحله دوم هیئت مدیره اقدام به اقدام به قرائت گزارش در خصوص میزان، نحوه و محل افزایش سرمایه نموده و از آن دفاع می نماید. حاصل جلسه تصویب یا عدم تصویب افزایش سرمایه است.در صورت پذیرش گزارش توجیهی، در مرحله سوم تعداد سهام حاضر در مجمع فوق العاده برنامه زمان بندی اجرای این طرح را به تصویب سهامداران خواهد رسید.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها