جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

دفاتر تجاری شرکتها

دفاتر تجاری شرکتها

قانون تجارت تجار را موظف می داند سالانه دفاتر تجاری شرکتها یا دفاتر پلمپ تجاری را دریافت کند. این دفاتر که شامل دفتر روزنامه و دفتر کل می شود برای ثبت وقایع تجاری تاجر تعیین شده است. یعنی تاجر باید تمام ورود ها و خروج های مالی مجموعه تجاری را در این دفاتر وارد نمایید.

دفاتر تجاری انواع مختلفی دارد و هر یک برای ثبت وقایع تجاری خاصی که در قانون مقرر شده است ایجاد می شود. این دفاتر هر ساله باید دریافت شود. شرکت های تجاری به دلیل اینکه ماهیتاً تجاری هستند هر ساله باید دفاتر تجاری شرکتها را دریافت کنند.

ماهیت دفاتر تجاری شرکتها

بر اساس قوانین ایران، تاجر بودن چه مزایایی دارد و چه امتیازاتی برای تاجر در قوانین ما پیش بینی شده است؟

با وجود اینکه در قانون تجارت صریحا وظایف عمده تاجر قید شده است در مورد مزیتها و امتیازات آن قانون ما عنوان خاصی را در نظر نگرفته است؛ لیکن بدیهی است که عنوان تاجر وصفت تاجر بودن در کنار تکالیف و تعهداتی که ایجاد می کند، دارای مزایای متنابه ی نیز است.

از جمله مزایای تاجر این است که برخلاف اشخاص غير تاجر در کسب و کار تجارتی خود به مرور اعتبار تجاری کسب می کند که بلافاصله آن را می توان تبدیل به پول نقد و سرمایه کرد.

به عبارت دیگر، تاجر عمدتا با اعتبار خود که به مرور کسب کرده است خریدهای عمده را انجام می دهد و پس از مدت مناسبی و پس از فروش کالا بهای آن را به تامین کننده کالا پرداخت می کند. ثانیاً تاجر از اصلی به نام اصل سرعت در تجارت بهره مند است که از نتایج آن آزادی ادله است.

بنابراین بر خلاف اشخاص غير تاجر و دعاوی غیر تجاری که برای اثبات هر دعوا ادله معینی وجود دارد تاجر از آزادی ادله برخوردار است و در روابط تجار می تواند از هر دلیلی برای اثبات ادعای خود استفاده کند. شخص غير تاجر نمی تواند برای اثبات مدعای خود در دادگاه از دفتر شخصی خود استفاده کند و این امر بدیهی است.

اما طبق قانون تجارت دفاتر پلمپ تجارتی تجار که توسط خود آنها با کارکنان آنها تحریر می شود به نفع خود آنها نیز دلیل محسوب می شود. حتی در نظام های حقوقی پیشرفته که تعدد دارایی اشخاص پذیرفته شده است، دارایی تجارتخانه با دارایی شخص تاجر نباید مخلوط شود.

حتی اگر شخص حقیقی بدون تاسیس شرکت یا شرکت های مختلف مبادرت به راه انداختن کارخانه های متفاوت در زمینه های تجاری مختلف کند. مثلا کارخانه ریسندگی و بافندگی از یک سمت و کارخانه تولید ماشین آلات از سوی دیگر ایجاد کند این دارایی ها تفکیک شده محسوب می شوند.

اگر تاجر در بخش ریسندگی ورشکست شود اموال او در بخش تولی ماشین آلات مصون از تعرض خواهد بود. مگر اینکه با رفتار متقلبانه اموال بخشی را به بخش دیگر منتقل کرده باشد.
از دیگر مزایای تجار این است که با استفاده از کارت بازرگانی از امکاناتی برخوردار می شوند که اشخاص عادی به آن دسترسی ندارند.

استفاده از مزایای ثبت سفارش واردات و صادرات کالا و استفاده از تسهیلات اعتباری و بانکی ناظر به صادرات و واردات و همچنین حق استفاده از حمایت های ارزی دولت و غیره برخی از این مزایا است.

بعد از بررسی حقوق و امتیازات احراز عنوان تاجر بودن توضیح دهید این عنوان چه مسئولیت هایی را برای شخص به همراه دارد؟

بدیهی است که تمامی اقشار و اصناف در جامعه دارای تکالیفی هستند و تجار نیز از این قاعده مستثنا نیستند. اختصارا تكاليف تجار را به دو بخش تقسیم کرد.

نخست تکالیف عام و مشترک همه تجار که قانون تجارت به آن اشاره کرده است از قبیل تکلیف تهیه و نگهداری دفاتر تجارتی به شرح مندرج در ماده ۶ و بعد قانون تجارت و لزوم ثبت نام آنها در دفتر ثبت تجارتی و ثانیاً تکالیف خاص ناظر بر هر صنف تجاری که در قانون تجارت و همچنین مقررات و نظام نامه های صنفی مربوط قید شده است.

ماهیت دفاتر تجاری شرکتها

وظایف تاجر در دفاتر تجاری چیست ؟

از وظایف مهم یک تاجر می توان به انجام معاملات برطبق تاریخ های دفاتر تجاری اشاره کرد. هر دفتر تجاری از یک سال مالی تا 10 سال بایگانی می شوند. قابل ذکر است که این دفاتر بعذ از گذشت زمان 10 ساله خود نیز اعتبار خود را حفظ خواهند کرد و قابل استناد دعاوی می باشند. با بیان این مطلب به این موضوع پی خواهیم برد که دفاتر تجاری نامحدود بوده و تاریخ انقضایی ندارند.

با تکیه بر ماده 157 قوانین مالیاتی کشور ، میزان نگهداری و بایگانی دفاتر تجاری را جهت تعیین میزان مالیات بر درآمد سالانه، 5 سال برآورد کرده اند.

ثبت نام در شرکت های تجاری توسط تاجر به چه نحوی است ؟

دفاتر تجاری مربوط به ثبت نام افرادی که مشغول به انجام امورات بازرگانی و تجارت می باشند خواهد بود . دفاتر ثبت نام تجاری یک سند رسمی می باشند که الزام حرفه تجارت به حساب می آیند که باید توسط تاجر اخذ شود.

نکته مهم و قابل ذکر متفاوت بودن ثبت نام در ثبت تجاری شرکت های تجاری و ثبت شرکت ها در اداره ثبت شرکت ها می باشد . ثبت در دفتر ثبت تجاری به شکل اعلامی است . اداره ثبت مسئولیتی در قبال  صحت اطلاعات و مطالب ارائه شده نخواهد شد.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها