جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

اصول ثبت تجاری شرکت

اصول ثبت تجاری شرکت

اگر می خواهید در زمینه اصول ثبت تجاری شرکت اطلاعات کسب کنید به مقاله خوبی مراجعه کرده اید که می تواند در کم ترین زمان پاسخگوی سوالات شما برای ثبت شرکت باشد. در ادامه توضیحاتی در زمینه مدارک و شرایط ثبت تجاری شرکت ذکر می کنیم.

ثبت تجاری شرکت

دنیای تجارت ،مملو از تحرک و فعالیت و پدیده های ناپایدار و عوامل متغیر و گوناگون است، آنچه به این عوامل می تواند نظم ببخشد و بقای آن را تضمین کند ،وجود قوانینی است که با توجه به نیازهای اقتصادی جامعه و به منظور گسترش عدالت اجتماعی تنظیم شده باشد.

بدون شک قسمت بزرگی از فعالیت های اقتصادی را شرکت های تجاری بر عهده دارند، زیرا استفاده از پدیده ی شرکت تجاری به بازدهی فعالیت اقتصادی کمک بزرگی میکند و سرعت آن را بالا می برد. تضمین کننده مزایایی است که فعالیت فردی در بر ندارد، مزایایی چون فراهم شدن سرمایه ی بیشتر و تخصص هایی گوناگون برای دستیابی به هدفی واحد.

امروزه نه تنها اشخاص بلکه دولت ها نیز فعالیت اقتصادی خود را در قالب شرکت های تجاری ارائه می کنند. اما شرکت های تجاری طبق شرایط مشخصی ایجاد می شوند.

مدارک لازم برای ثبت شرکت های تجاری

در زمان ثبت شرکت های تجاری باید به موضوع شرکت و انواع شرکت های قابل ثبت در قانون ثبت شرکت ها توجه کرد و بر طبق آن اقدامات موردنیاز برای  ثبت شرکت مورد نظر را انجام داد. در زیر به مدارک لازم برای ثبت شرکت های تجاری اشاره خواهیم کرد.

  • ارائه مدارک شناسایی تمامی موسسین و سهامداران شرکت
  • اخذ مجوزهای دریافتی از مراکز و مراجع ذی ربط و ارائه آن ها
  • ارائه مدارک وکالت و شناسایی وکیل مربوطه (در صورت اتخاذ وکیل برای انجام امور ثبتی شرکت)
  • گزینش نام با در نظر گرفتن خصوصیات شرکت که به تایید تمامی اعضای شرکت رسیده باشد.
  • درج نشانی محل شرکت اصلی

ثبت تجاری شرکت

شرایط تشکیل تجاری شرکت

دسته ای از شرایط ،جنبه ی الزامی دارند،یعنی شرکت به وجود نمی آید مگر آن که آن ها تحقق پیدا کنند.

برعکس دسته دیگرالزامی نیستند مثلا ثبت شرکت در اداره ی ثبت شرکت ها، در تشکیل شرکت نقش ندارد،لیکن از آن جا که عدم ثبت شرکت موجب مجازات مدیران شرکت و احیاناَ انحلال آن خواهد بود، در عمل موسسان شرکت ها آن ها را به ثبت می رسانند.به بیانی دیگر، برای تشکیل شرکت های تجاری و بوجودآمدن واقعی قانونی آن ها حصول توافق و رضایت بین تشکیل دهندگان و رعایت و اجرای مقررات عمومی و مواد قانون تجارت درباره هر یک از شرکت ها کافی است ولی برای اینکه «شناسایی قانونی» از شرکت بعمل آید و بتواند به عنوان «شخص حقوقی» معرفی شود ضرورت دارد که کیفیت تشکیل و جریان تاسیس آن با رعایت تشریفات و مقررات قانونی به ثبت برسد.

ثبت شرکت ها در ایران علاوه براینکه برای معرفی و شناسایی است از نظر قانون و حاکمیت اجتماع به منظور کسب وجود قانونی است.بطوریکه پیش از ثبت اعتبار وجود مشخص قانونی را ندارد. لذا شخص حقوقی هم مانند شخص حقیقی نیازدارد که مشخصات آن در دفتر مخصوصی به ثبت رسیده و گواهی نامه ثبت بگیرد.

اجرای مقررات مربوط به ثبت شرکت ها ناشی از اصل حاکمیت دولت و مربوط به قوانین است که رعایت آن ها الزامی بوده و توافق یا رضایت تشکیل دهندگان و یا اراده آنان در این باب کوچکترین تاثیری ندارد.

توجه: مراجعه برای ثبت شرکت را در ظرف اولین ماه تشکیل برای قانون اهمیت ویژه ای دارد بطوریکه عدم اقدام به آن موجب بطلان عملیات شرکت خواهد بود. به این معنی که پس از گذشتن یک ماه و عدم ثبت، هر ذینفع می تواند به دادگاه مراجعه و ابطال عملیاتی که بعد از یک ماه اول واقع شده تقاضا نماید، بدون این که شرکت بتواند از این بطلان به نفع خود استفاده کند. (ماده ی 198)

همچنین ماده 195 قانون تجارت مقرر کرده است: «ثبت کلیه شرکت های مذکور در این قانون الزامی و تابع جمیع مقررات قانون ثبت شرکت ها است.»

قانون گذار در این ماده، دو ضمانت اجرا برای عدم ثبت ایجاد کرده:

پرداخت جریمه توسط مدیران شرکت ثبت نشده و انحلال شرکت به حکم دادگاه در صورت درخواست دادستان.در نتیجه، اولاَ اگر دادستان تقاضای انحلال نکند،شرکت ثبت نشده، موجود تلقی می شود، به شرط اینکه مطابق مقررات قانون تجارت تشکیل شده باشد،

ثانیاَ در صورتی که دادستان تقاضای انحلال کند،شرکت از تاریخ صدور حکم، منحل تلقی خواهد شد، نه از ابتدای تشکیل. آنچه بیان شد در مورد شرکت های خارجی نیز صادق است.

کنترل و نظارت دولت در امور شرکت ها و ثبت آن موجب آن می شود که همه از آن اطلاع حاصل کنند و در روابط با آن دچار تردید و ناراحتی نشوند. قابل توجه است تقاضای ثبت شرکت باید توسط مدیران شرکت به عمل آید و مدیران شرکت ها برای ثبت شرکت باید مدارکی را به مرجع ثبت ارائه دهند، که این مدارک را نظامنامه ی قانون تجارت معین کرده است.

با اجرای مقررات ثبت شرکت ها نتایج ذیل حاصل می شود:

  • شرکت بعنوان یک شخص قانونی واجد حقوق و تکالیف معرفی و شناخته می شود.
  • می تواند منشا آثار و اعمال و صادرکننده معاملات و روابط مالی و اقتصادی بشود.
  • رسمیت اساسنامه و شرکتنامه و سایر اسناد شرکت تسجیل می گردد و مثل اسناد عادی در معرض ازبین رفتن نیست.
  • شرکا و تشکیل دهندگان اطمینان و فراغت خاطر از رسمیت شرکت و مسئولیت اداره کنندگان و سایر نتایج حاصله از اعمال شرکت پیدا می کنند.
  • افراد دیگر و معامله کنندگان از وضع شرکت اطلاع پیدا می کنند و با اتکا به رسمیت آن می توانند با آسودگی خیال روابط مالی و اقتصادی با شرکت برقرار دارند.
  • در موقع امنحل شدن یا ورشکستگی شرکت با مقررات خاصی به وضع مالی شرکت رسیدگی می شود.

علاوه بر مراتب،قاعده ی الزامی بودن ثبت شرکت ها به دولت امکان می دهد که تحقیقات و رسیدگی های دقیق نسبت به مقدمات تشکیل و کیفیت بوجودآمدن شرکت انجام داده و برای حفظ و تنظیم روابط مدنی و اجتماعی و صیانت منافع عمومی از تشکیل شرکت هایی که رعایت مقررات را نکرده اند و این عدم رعایت مقررات در حقوق و حدود افراد دیگر است که اعتماد به نظارت دولت دارند جلوگیری نماید.

در واقع با ثبت شرکت مشخص می گردد که آیا برای به وجود آوردن این شخصیت حقوقی دقت های لازمه شده و مقررات رعایت گردیده یا خیر.هرگاه شرکت به ثبت برسد قراردادهای منعقده بین شرکت ها رسمی بوده و بعدها هیچ یک نمی توانند مانند اسناد غیر رسمی از تصمیماتی که به ثبت می رسد اظهار بی اطلاعی نمایند.

از طرفی دیگر، ثبت شرکت از لحاظ معامله کنندگان با شرکت در درجه ای از اهمیت است که بدون مراجعه به آن اغلب نمی توانند معامله کنند. زیرا کسی که معامله ی مهمی با شرکت منعقد می نماید باید بداند که قدرت وتوانایی این شخصیت حقوقی به چه میزان است. در واقع نفع اشخاص ثالث در این است که شرکت به ثبت برسد، چه در این صورت این اشخاص می توانند با مراجعه به اداره ی ثبت شرکت ها، از میزان مسئولیت شرکا ، نوع شرکت و اقامتگاه آن آگاه شوند.

ثبت تجاری شرکت توسط نوول

یکی از موضوعاتی که در زمان ثبت شرکت   باید به آن توجه ویژه ای شود انتخاب و گزینش بهترین نام برای شرکت مربوطه می باشد که باید توسط فردی متخصص و آشنا به قوانین حاکم بر گزینش نام برای شرکت انجام پذیرد. شما می توانید در هر ساعت از روز با مشاوران ثبتی نوول در تماس باشید تا بهترین نام را بر طبق نوع فعالیت شما برگزینند و در اختیار شما قرار دهند.

مجتمع ثبتی حقوقی نوول با بهره مندی از مشاورین و کارشناسان باتجربه خود در امر ثبت شرکت ها در سراسر کشور آماده انجام امور ثبتی و تغییرات در شرکت های متقاضیان در حداقل زمان و با کم ترین هزینه می باشد . هم اکنون با شماره تماس های 02632137 و 02126655119 تماس بگیرید و خیال خود را از به موقع و قانونی انجام شدن امور ثبتی آسوده سازید.

Rate this post
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها