جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

تاریخچه ثبت شرکت های خارجی و شعب آنها در ایران

تاریخچه ثبت شرکت های خارجی و شعب آنها در ایران

مجوز و دستور ثبت شرکت های خارجی به موجب قانون ثبت شرکت مصوب 15/3/1310 بوده و طبق ماده ۳ قانون مذکور از تاریخ اجرای آن «هر شرکت خارجی برای اینکه بتواند به وسیله شعبه یا نماینده به امور تجارتی یا صنعتی یا مالی در ایران مبادرت نماید باید در مملکت اصلی خود، قانونی شناخته شده و در اداره ثبت اسناد تهران به ثبت رسیده باشد.

توضیحات ثبت شرکت های خارجی و شعب آنها در ایران

پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و تدوین قانون اساسی مورخ ۱۳۵۸ چون در اذهان مردم، خاطرات ناخوشایندی از دخالت بیگانگان، خصوصا شرکت های چندملیتی در امور اقتصادی ایران و نتیجتا جداول و غارت اموال ملی، وجود داشت، لذا برای کوتاه کردن دست اجانب در اصل ۸۱ قانون اساسی مقرر گردید: «دادن امتیاز تشکیل و مراحل ثبت شرکت ها و مؤسسات در امور تجارتی و صنعتی و کشاورزی و معادن و خدمات به خارجیان مطلقا ممنوع است.

اصل فوق الذکر در عمل، تولید اشکالات فراوانی نمود، زیرا اکثر ممالک جهان جهت برطرف نمودن حوایج خود خصوصا در زمینه های تکنولوژی و صنعتی محتاج به همیاری و مساعدت سایر کشورها هستند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد.

بنابراین جهت رفع این مشکل، اداره ثبت شرکت ها بر مبنای اظهارنظر شورای نگهبان فقط زمانی مبادرت به ثبت شرکت خارجی (شعبه یا نماینده) می نماید که قبلا با یکی از ادارات با نهادهای دولتی قراردادی منعقد کرده باشد، به عبارت دیگر فقط شرکت های خارجی را که طرف قرارداد با دولت جمهوری اسلامی ایران هستند می توان به ثبت رسانید.

متعاقبة، با توجه به وضعیت اقتصادی در جهان و اشتیاق شرکت های خارجی به حضور در جمهوری اسلامی ایران، دولت لایحه «اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت های خارجی را تقدیم مجلس شورای اسلامی نمود و النهایه، قانون اجازه ثبت شعبه یا نمایندگی شرکت خارجی در مورخه ۱۳۷۶21/8/ به تصویب مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانونی اساسی رسید.

توضیحات ثبت شرکت های خارجی و شعب آنها در ایران

اظهارنامه ثبت شده برای ثبت شرکت خارجی در ایران باید دارای شرایط و ضوابط زیر باشد

اظهارنامه شرکت های خارجی باید به زبان فارسی بازگردانده شود

  • نام شرکت باید به صورت کامل ذکر شود
  • نوع شرکت که شامل 7 نوع شرکت های تجاری قابل ثبت در ایران و یا موسسات غیرتجاری است باید ذکر شود
  • نشانی و کشور شرکت اصلی ذکر شود
  • تابعیت شرکت معلوم شود
  • میزان سرمایه شرکت و تاریخ انحلال آن در آینده مشخص باشد
  • گزارش ترازنامه آخر شرکت براساس قوانین عرف بازرگانی شرکت خارجی و یا اساسنامه شرکت اصلی که در ان ترازنامه را ذکر کرده باشد .
  • درج تاریخ ثبت شرکت و محل شرکت که شامل ثبت  توسط شخصیت صلاحیت دار نیز خواهد شد.
  • ارائه تعهد نامه رسمی شرکت در ازای ارائه ترازنامه مالی شرکت به اداره ثبت شرکت های کشور مقصد .
5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها