جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انواع شرکت های سرمایه

انواع شرکت های سرمایه

انواع شرکت های سرمایه را می توان بر حسب ماهیت آنها تشخیص داد. در واقع شرکتی را می توان شرکت سرمایه تلقی نمود که موسسین آن برای زمان طولانی مدت سود سرمایه را به شرکت به عنو ان افزایش سرمایه اضافه می کنند. از این رو بر اساس ارزش سهام دارندگان آن از منافع مالی سهام خود برخوردار می شوند. در ادامه توضیحاتی در زمینه شرکت سرمایه گذاری ارائه می دهیم.

شرکت سرمایه گذاری چیست ؟

از اهداف مشخص شرکت های سرمایه گذاری داشتن دیدگاه بلند مدت برای افزایش سرمایه در شرکت می باشد بدین صورت که سود مورد نیاز شرکت را از طریق خرید و فروش سهام به دست خواهند آورد. اگر در زمان فعالیت شرکت با مشکلات کاهش سرمایه مواجه شوند اقدام به فروش سهام خواهند کرد. در این شرکت ها اصلی ترین هدف کسب سود از طریق نوسان های بازار و افزایش یا کاهش قیمت سهام می باشد.

شرکت سرمایه گذاری چیست ؟

ثبت انواع شرکت های سرمایه

در میان حقوقدانان در مورد تعداد و انواع شرکتهای سرمایه در حقوق ایران اختلاف نظر وجود دارد. البته همه حقوقدانان شرکتهای سهامی عام و خاص) را جزو شرکتهای سرمایه میدانند و در این مورد هیچ اختلافی وجود ندارد ولی در مورد شرکت با مسئولیت محدود اختلاف نظر وجود دارد.

اکثر حقوقدانان آن را جزو شرکتهای سرمایه می دانند ولی برخی از حقوقدانان آن را دارای ماهیت جداگانه دانسته و معتقدند که مطالعه خصایص این شرکت و مواد راجع به شخصیت حقوقی آن، آشکار می کند که این نوع شرکت ساختار خاص خود را دارد و جزء این یا آن دسته از شرکت ها قرار نمی گیرد.

به نظر می رسد شرکت با مسئولیت محدود را باید جزو شرکتهای سرمایه دانست و در این مورد نباید تردید کرد. زیرا آنچه بیانگر ماهیت این شرکت ها می باشد عبارت از مفهوم ثبت شرکت با مسئولیت محدود به شرح ماده ۹۴ ق. ت میباشد.

آنچه در این ماده قابل توجه بوده این است که به صراحت مسئولیت شرکا محدود به آورده خود گردیده است و همین امر ماهیت اصلی شرکتهای سرمایه را تشکیل میدهد و حتی این امر تا اندازه ای در این شرکتها مؤثر است می باشد که این امر در عنوان شرکت نیز ظهور و بروز یافته است.

چنانچه در شرکتهای تضامنی و نسبی نیز عنوان شرکت مبتنی بر ماهیت شرکت انتخاب گردیده است. چگونه متصور است که عنوان شرکت، شرکت با مسئولیت محدود باشد ولی ماهیت آن حکایت از امر دیگری داشته باشد.

البته آنچه موجب ابهام برای برخی از نویسندگان گردیده، حاکمیت برخی از احکام شرکت های شخص در این شرکت ها می باشد.

مانند اینکه قانونگذار در چند مورد مسئولیت شرکا را مسئولیت تضامنی معرفی نموده است. (ر. ک به مواد ۹۴، ۹۸ و ماده ۱۰۱ ق. ت) و همچنین برخلاف شرکت های سرمایه، نقل و انتقال سهم الشرکه در این شرکتها نیز با محدودیت هایی مواجه بوده که از جمله به موجب ماده ۱۰۳ ق. ت، هیچ شریکی نمی تواند سهم الشرکه خود را به غیر منتقل نماید، مگر اینکه اکثریت عددی شرکا که سه چهارم سرمایه شرکت را در اختیار دارند موافق باشند.

اما باید توجه کرد که جریان احکام مزبور در شرکت با مسئولیت محدود جنبه استثنایی داشته و خلاف اصول و قواعد حاکم بر این شرکت ها می باشد که قانونگذار به منظور جلوگیری از سوء استفاده برخی اشخاص و حمایت از حقوق اشخاص ثالث آنها را مقرر نموده است و شمول این احکام استثنایی ماهیت شرکت را دگرگون نکرده و آن را از شرکت سرمایه خارج و به شرکت شخص تبدیل نمی کند.

تفاوت شرکت با مسئولیت محدود با شرکت سهامی از نظر شرکت سرمایه

بعد از روشن شدن اینکه شرکت با مسئولیت محدود را باید جزو شرکتهای سرمایه محسوب نمود به برخی از وجوه افتراق این شرکت با شرکتهای سهامی اشاره می شود.

  • در شرکتهای سهامی سرمایه شرکت به سهام و قطعات سهام تقسیم شده و اوراق سهام در اختیار سهامداران شرکت قرار می گیرد که بیانگر میزان مشارکت، تعهدات و منافع صاحب آن در شرکت سهامی می باشد (مواد ۱، ۲۴ و ۲۵ ل. ا. ق. ت) ولی در شرکت با مسئولیت محدود سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شود. (ماده ۹۴ ق. ت)
  • شرکتهای سهامی می توانند هم در امور تجاری و هم در امور غیر تجاری فعالیت نمایند (ماده ۲ ل. 1. ق. ت) ولی شرکت با مسئولیت محدود فقط در امور تجاری می تواند فعالیت نماید و حق فعالیت در امور غیر تجاری را ندارد (ماده ۹۴ ق. ت)
  • نقل و انتقال سهام در ثبت شرکتها ی سهامی آزاد است و سهامداران شرکت می توانند سهام خود را به هر شخصی بدون هیچ محدودیتی انتقال دهند به طوری که در شرکت های سهامی عام نمی توان انتقال سهام را موکول به اجازه مجمع عمومی یا هیئت مدیره نمود و فقط در شرکتهای سهامی خاص می توان چنین محدودیتی را مقرر نمود (ماده ۴۱ ال. 1. ق. ت) در حالی که در شرکت با مسئولیت محدود نقل و انتقال سهم الشرکه با محدودیت هایی مواجه بوده و هیچ یک از شرکا نمی تواند سهم الشرکه خود را به دیگری انتقال دهد مگر با موافقت اکثریت شرکا که سه چهارم سرمایه شرکت را در اختیار داشته باشند.
  • در شرکتهای سهامی به دلیل تقسیم سرمایه به سهام، اوراق سهام که سندی قابل معامله است منتشر و در اختیار اعضای شرکت قرار می گیرد و به همین دلیل از آنها به عنوان سهامدار تعبیر می شود ولی در شرکت با مسئولیت با محدود به دلیل عدم تقسیم سرمایه به سهام یا قطعات سهام، اوراق سهام منتشر نمی شود و به همین دلیل از اعضای شرکت به عنوان شریک و از سهم آنها به عنوان سهم الشرکه تعبیر می شود.
  • در شرکتهای سهامی، سهام شرکت به دو صورت با نام و بینام منتشر می شود که سهام بی نام با قبض و اقباض و سهام با نام با ثبت در دفتر ثبت سهام شرکت انتقال می یابد و برای انتقال آنها ضرورتی برای تنظیم سند رسمی وجود ندارد. (مواد ۳۹ و ۵۴ ال. ا. ق. ت) در حالی که نقل و انتقال سهم الشرکه در شرکت با مسئولیت محدود فقط با تنظیم سند رسمی انجام می گیرد. (ماده ۱۰۲ ق. ت)
البته علاوه بر موارد فوق، وجوه افتراق دیگری نیز وجود دارد که در مبحث اختصاصی آنها قابل بحث و بررسی است.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سرمایه گذاری

  • ارائه اساسنامه شرکت
  • رونوشت از مشخصات هیئت مدیره و حق امضا داران شرکت
  • رونوشت از آگهی تاسیس شرکت در روزنامه
  • تسلیم مدارک احراز هویت موسسین شرکت ها
  • مشخص نموندن مشخصات و تعداد شرکای شرکتها

در شرکتهای سرمایه گذاری با رعایت تشریفات قانونی حاکم بر قوانین تجارت، کاهش و افزایش سرمایه انجام می پذیرد. در زمان خارج شدن سرمایه از شرکت، باید در شرکت در واحد سرمایه گذاری، سرمایه را به شخص دیگری انتقال دهند.

3.7/5 - (3 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها