جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

شرایط انتخاب اعضا هیئت مدیره شرکت سهامی

شرایط انتخاب اعضا هیئت مدیره شرکت سهامی

شرایط انتخاب اعضا هیئت مدیره شرکت سهامی باید به صورت تخصصی انجام گیرد بدین جهت کسب اطلاع در این زمینه یاری رسان شما خواهد بود. در ابتدا بهتر است ماهیت شرکت های سهامی را بدانید و سپس ثبت تغییرات در شرکت را ایجاد کنید. در ادامه نکاتی را در این زمینه ارائه می دهیم.

شرایط انتخاب اعضا هیئت مدیره شرکت سهامی چیست ؟

خصوصیات و عناصر تشکیل دهنده هیئت مدیره شرکت سهامی به شرح ذیل می باشد:

  • اعضای هیئت مدیره از بین صاحبان سهام انتخاب می شوند، نه خارج ازسهامداران.
  • اعضای هیئت مدیره انتخابی هستند، نه انتصابی.
  • اعضای هیئت مدیره برای مدت معینی انتخاب می شوند.
  • اعضای هیئت مدیره با سپردن سهام وثیقه انجام وظیفه می نمایند.
  • مأمور و کارگزار اعضای هیئت مدیره اداره امورشرکت سهامی است.
  • اعضای هیئت مدیره کلاً یا بعضاً قابل عزل هستند.

شرایط انتخاب اعضا هیئت مدیره شرکت سهامی چیست ؟

هیئت مدیره شرکت سهامی

شرکت سهامی شرکتی می باشد که سرمایه آن به سهام تقسیم شده است و مسئولیت مالکان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آن ها می باشد.

از تجمع عده ای از صاحبان سهام که برحسب مورد به وسیله مجمع عمومی مؤسس یا مجمع عمومی عادی برای مدت معینی به منظور اداره امور شرکت سهامی انتخاب می شوند. از این رو با سپردن سهام تضمینی، انجام وظیفه می نمایند هیئت مدیره شرکت سهامی می شود. هیئت مدیره شرکت سهامی وکلاً یا بعضاً، قابل عزل و برکناری می باشند.

شرایط انتخاب اعضای هیئت مدیره

به منظور این که سهامداری قادر باشد از جانب مجمع های عمومی موسس یا عادی به عضویت هیئت مدیره شرکت سهامی انتخاب گردد بایستی دارای شرایط پیش بینی شده در قانون و تهی از موانعی باشد که در قانون بیان شده است مواردی از این شرایط و موانع قانونی به شرح ذیل می باشد:

اشخاصی که در ذیل ذکر شده اند نمی توانند به مدیریت شرکت انتخاب شوند:

  • ورشکستگان و اشخاصی که حکم ورشکستگی آن ها صادر شده باشد.
  • اشخاصی که به دلیل مرتکب شدن به جنایت و یا یکی از جرم هایی که در ذیل عنوان شده اند یا به سبب حکم قطعی از حقوق اجتماعی کلاً یا بعضاً در مدت محرومیت محروم شده باشند.

سرقت، خیانت درامانت، کلاهبرداری، جرم های که به سبب قانون، درحکم خیانت درامانت، یا کلاهبرداری، شناخته شده است. اختلاس، تدلیس، تصرف غیرقانونی اموال عمومی و غیره از جمله این جرم ها می باشند.

دو_ به ودیعه گذاشتن سهام وثیقه به صندوق شرکت: تعداد سهام تضمینی که مدیران بایستی به صندوق بسپارند از جمله مواردی می باشد که در طرح اساسنامه شرکت سهامی پیش بینی خواهد شد.

مدیران باید تعداد سهامی را که اساسنامه شرکت تعیین نموده است را دربرداشته باشند، این تعداد سهام نباید ازتعداد سهامی که به مسبب اساسنامه جهت ارائه رأی درمجمع های عمومی لازم می باشد کمتر باشد.

این سهام به منظور تعهد خسارت هایی می باشد که امکان دارد از اشکالات و تقصیرات مدیران،فردی یا شریکی برای شرکت وارد گردد.

سه_ تحصیل مفاصا حساب (سند تصفیه حساب بدهی) تصویب ترازنامه وحساب سود و زیان هر دوره مالی شرکت به منزله تسویه حساب مدیران به منظور همان دوره مالی می باشد و بعد از تصویب ترازنامه وحساب سود و زیان دوره مالی که ضمن آن، مدت مدیران سپری یا به هرنحو دیگری از آنان محرومیت عنوان شده است، سهام مورد وثیقه این گونه مدیران، خود به خود از قید وثیقه آزاد خواهد شد.

بازرس یا بازرسان شرکت موظف می باشند هرگونه تخلفی ازمقررات قانونی و اساسنامه شرکت مورد سهام وثیقه مشاهده کنند، مراتب را به مجمع عمومی عادی گزارش نمایند.(ماده ۱۱۷ لایحه قانونی تجارت) انتخاب بازرسان شرکت سهامی

چهار_ لیاقت و توانایی دراداره امور شرکت : به منظور دستیابی مدیریت درشرکت سهامی بایستی سهامدار داوطلب، لیاقت و اطلاعات و دانش و توانایی لازم را برای اداره امور شرکت داشته باشد و مجمع عمومی مؤسس وعادی بایستی با احراز لیاقت و صلاحیت داوطلبان در اداره امور شرکت‌، به منظورانتخاب آن ها مبادرت نمایند.

قبولی سمت مدیریت : قبولی سمت مدیریت که بایستی به صورت کتبی انجام گیرد. به دستور ماده ۱۷ لایحه قانونی اصلاح قانون تجارت به خودی خود دلیل براین است که: مدیر با علم به تکالیف و مسئولیت های سمت خود، عهده دار آن گردیده است. بنابراین چنانچه مدیر منتخب از قبولی سمت خود داری نماید، استعفا کرده خواهد بود.

شرایط انتخاب اعضا هیئت مدیره شرکت سهامی
شرایط انتخاب اعضا هیئت مدیره شرکت سهامی

اعضای هیئت مدیره و مدت مدیریت آن ها

عده اعضای هیئت مدیره در شرکت های سهامی عام نبایستی کمتر از پنج نفر باشد، اما در شرکت های سهامی خاص، عده اعضای هیئت مدیره را اساسنامه تعیین می کند و برگرفته ازماده ۳ لایحه قانونی اصلاح قانون تجارت، می توان معتقد بود که عده مدیران درشرکت های سهامی خاص، حداقل سه نفر خواهد بود.

مدت زمان مدیریت مدیران در اسانامه مشخص می گردد بنابراین این مدت نبایستی از دو سال بیشتر باشد. انتخاب دوباره مدیران بدون اشکال و مانع است.

اشخاص حقوقی را می توان به مدیریت شرکت انتخاب کرد. در این صورت شخص حقوقی همان مسئولیت های مدنی شخص حقیقی عضو هیئت مدیره را خواهد داشت و باید یک نفر را به نمایندگی دائمی خود به منظور انجام وظایف مدیریت معرفی کند.

چنین نماینده ای شامل همان شرایط و تعهدات و مسئولیت های مدنی و جزایی عضو هیئت مدیره بوده و از جهت مدنی با شخص حقوقی که او را به نمایندگی تعیین نموده است، مسئولیت تضامنی خواهد داشت.

شخص حقوقی عضو هیئت مدیره می تواند نماینده خود را عزل کند به شرط آنکه درهمان موقع جانشین او را کتباً به شرکت معرفی نماید در غیر ان صورت غایب محسوب می شود. از حیث انتخابات هیئت مدیره رئیس داخلی هیئت مدیره شخص حقیقی که به عنوان نماینده شخص حقوقی عضو هیئت مدیره معرفی گردیده است در حکم هیئت مدیره محسوب خواهد گردید.

انواع ثبت شرکتها امروزه مورد توجه موسسین شرکتها قرارگرفته به صورتی که به دلیل تخصصی شدن امور ثبتی و داشتن بار حقوقی و اصطلاحات ثبتی موسسین اغلب وکیلی مجرب را برای انجام امور ثبتی و حقوقی خود برمی گزینند.

این در حالی است که پیدا کردن موسسه مجرب برای ثبت شرکتها در کرج و تهران و همه شهرهای کشور دشوار می باشد. مجتمع ثبتی نوول با سال ها خدمات شایسته خود شما را در امر ثبت شرکت در کم ترین زمان انجام خواهد داد.

در انتها خاطر نشان می شویم که متقاضیان محترم در صورت مواجه شدن با هر سوال یا مسئله ای می توانند با مشاوران و کارشناسان مجتمع حقوقی و ثبتی نوول در تماس باشند.

5/5 - (1 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها