جهت شروع ثبت و مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید
هر ساعتی در روز کنار شما هستیم با کارشناسان ما مستقیم در تماس باشید در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام ارسال کنید

انتخاب نام شرکت

انتخاب نام شرکت

یکی از اولین مقدمات ثبت شرکت انتخاب نام شرکت می باشد و در عین حال یکی از مهم ترین و با اهمیت ترین مرحله های تاسیس شرکت است. در این متن به توضیحاتی در خصوص انتخاب نام مناسب شرکت اشاره می کنیم.

راهنمای انتخاب نام شرکت

به واژه و یا واژه های با معنی که درخواست کنندگان ثبت اعم از ایرانی یا خارجی به منظور شناسایی شخصیت حقوقی به مرجع ثبت پیشنهاد می کنند نام شخص حقوقی گفته می شود.

اشخاص بسیار زیادی که تمایل دارند شرکتی را به ثبت برسانند به منظور انتخاب اسم شرکت خود وقت و هزینه زیادی را مصرف می نمایند زیرا انتخاب نمودن نام مناسب برای شرکت این قابلیت را دارد تا تفاوت آشکاری را بین آن ها و رقیبان

با توجه به این که این موضوع دارای اهمیت بسیار زیادی می باشد ما در این مقاله به مهم ترین نکته ها در انتخاب نام شرکت پرداخته ایم.

راهنمای انتخاب نام شرکت

نکات مهم انتخاب نام شرکت

ده نکته کلیدی در انتخاب نام شرکت به شرح ذیل می باشد:

1. اشخاص حقوقی که ثبت نام پیشنهادی آن ها به دریافت مجوز از مرجع های ذی صلاح نیازمند می باشد بایستی قبل از آن که درخواست ثبت خود را به اداره ثبت شرکت ها ارائه نمایند نخسست اقدامات لازم را به منظور آغاز فعالیت اخذ نمایند.

به عنوان مثال استفاده از کلماتی از قبیل بنیاد ، انجمن ، کانون ، تشکل ، بانک ، بهزیست، بهداشت، گمرک، ارشاد، تبلیغ، تبلیغات ، فرهنگی هنری، صندوق قرض الحسنه ، لیزینگ و غیره در نام شرکت یا موسسه منوط به اخذ مجوز از مراجع ذی صلاح می باشد.

2. شخص درخواست کننده تعیین نام بایستی شخصی از سهامداران و یا موسسان و یا وکیل دادگستری باشد هم چنین وکیل دادگستری بایستی وکالت نامه خود را ارائه دهد.

3. در انتخاب اسم شرکت حتما بایستی از اسم خاصی استعمال گردد.

اسم خاص، اسمی می باشد که بر فردی مخصوص و معین دلالت می نماید. مانند: امیرمحمد، الهام، فروغ، محمد.

اسم خاص حمع بسته نمی شود مگر در مواردی که مقصود از آن مثال یا مانند و نوع باشد. مانند سعدی ها.

اسم خاص به صورت اسم نکره یا ناشناس نمی باشد.

4. اسمی که به منظور ثبت شرکت انتخاب می گردد نبایستی دربردارنده سابقه ثبت باشد.

نام شرکت نبایستی در گذشته به وسیله شخص دیگری ثبت شده باشد به عنوان مثال اگر در گذشته شرکتی به نام یادمان به ثبت رسیده باشد دیگر شخصی قادر نمی باشد شرکتی را با همین نام به ثبت برساند.

5. واژه هایی که در نام شرکت به کار برده می شوند نبایستی بیگانه و غیر فارسی باشند و باید حتما فارسی باشد. یعنی نام شرکت بایستی در یکی از فرهنگ نامه های دهخدا و معبن به عنوان کلمه ایرانی قید گردیده باشد.

6. حداقل تعداد سیلاب ها به منظور تعیین نام شرکت 3 سیلاب می باشد.

7. فرصت اعتبار نام تایید و تصدیق شده اشخاص حقوقی که به ثبت و آگهی منتهی می شوند نامحدود می باشد.

چنانچه نام تایید شده شخص حقوقی در شرف تاسیس یا تغییر به ثبت و آگهی منتهی نشود از تاریخ تایید نام به مدت 3 ماه اعتبار دارد.این مدت زمان به منظور شرکت های سهامی عام 6 ماه از تشکیل مجمع عمومی موسس می باشد.

8. اسمی که برای شرکت انتخاب می نمایید نبایستی از واژه غیر فارسی و بیگانه باشد.

9. کلمه هایی مانند ساختمانی، بازرگانی، تجاری، مهندسی، مهندسی مشاور، حقوقی، تولیدی و غیره کلمه های توصیفی می باشند و موضوع فعالیت را وصف می نمایند و در بررسی و ارزیابی نام ویا نام های تقاضا شده جهت رعایت عدم سابقه و تشابه ،جزئی از نام شمرده نمی شوند.

درموادی به شرح ذیل نام درخواست شده به وسیله اشخاص حقوقی تایید و تصدیق نمی شوند:

  1. اسم هایی که برخلاف موازین شرعی، نظم عمومی و یا دربردارنده واژه های بی معنا یا کلمه های زشت و ناپسند و برخلاف اخلاق نیکو باشد.
  2. اسم هایی که به تشکیلات دولتی و کشوری تعلق دارند و تنها مختص آن ها می باشد.
  3. اسم هایی که در آن از اسم ها ، عناوین و اصطلاحات غیر ایرانی استعمال گردیده باشد.
  4. استفاده نمودن از نام و یا نام مخصوص و یاحروفی که به طور رسمی به دولت تعلق داشته باشد مانند: ایران، کشور، ناجا، نزاجا، مگر با ارائه مجوز از مقام صلاحیت دار دولتی؛
  5. استعمال نمودن از اسم های معروف و مشهور که سبب گمراهی افکار عمومی می گردد ممنوع است.
  6. در صورتی که در یک نام پیشنهادی، ترکیبی از دو واژه فارسی، یادآور یک واژه بیگانه باشد به ثبت رساندن آن غیر ممکن می باشد. تبصره : تنها در صورتی واژه های بیگانه ،غیر متعارف یا مخفف این قابلیت را دارند تا در اسم شخص حقوقی استفاده شوند که آن ها را فرهنگستان زبان و ادب فارسی تایید و تصدیق نموده باشد.
  7. در انتخاب نام شرکت نبایستی از عنوان های دانشمندان و کاشفان درعصر حاضر استفاده کرد.
  8. استعمال نمودن از نام های شهرها و رنگ ها و عددها در نام شرکت بلامانع می باشد ولی این کلمه ها جزئی از اسم شرکت محسوب نمی شوند و نام شرکت بایستی به غیر از این کلمه ها دربردارنده سه کلمه باشد.
  9. در صورتی که تنها تمایز نامی که از جانب درخواست شده پیشنهاد شده است با نامی که به ثبت رسیده است فقط در استعمال از پسوند جمع و یا حذف آن مانند (ان،ون،ین،ها و یا جمع مکسر) باشد به ثبت رساندن آن غیر ممکن می باشد.
  10. در صورتی که نام شخصیت حقوقی به شکل مطلق به ثبت رسیده باشد انتخاب اسم جدید مشتق از آن به شکل مطلق به منظور شخصی حقوقی دیگری امکان پذیر و ممکن نخواهد بود.
  11. واژه هایی که به شکل منحرف کننده ای به نام دیگری که ثبت شده است مشابهت داشته باشد مورد تایید واقع نمی گردند.
  12. اضافه نمودن واژه های توصیفی مانند نوین،برتر،برترین،نو به اسامی ثبت شده قبلی مورد قبول و تایید واقع نمی گردند.
  13. اضافه نمودن اعداد به نام هایی که دارای سابقه ثبتی می باشند قبول نمی شوند و در صورتی که از اعداد در اسم های جدید پیشنهادی استفاده می شود بایستی نگارش آن ها به شکل حروف باشد.
اسامی ممنوع برای ثبت نام شرکت
اسامی ممنوع برای ثبت نام شرکت

اسامی ممنوع برای ثبت نام شرکت

اسم هایی که در ذیل عنوان شده اند نبایستی جزء اسامی مضاف به عناوین شرکت اضافه گردند:

ملی، ایران، ملت، کشور، انتظام، نظام، نفت، پتروشیمی، دادگستر، بنیاد، سازمان، مرکز، بهزیست، بانک، بسیج، جهاد، آسانسور، آژانس، ایثار، ایثارگران، شاهد، شهید، آزاده، جانبازان، تکنو، فامیلی، فیلتر، نیک، باور، میکروبرد، تست، استار، تک، مدرن، پیک، امنیت، کارواش، فانتزی، شهروند، اقتصاد، میهن، جوانان، ایمان، دکوراسیون، هدف، سپاه، تکنیک، دیتا، تک نو، تکنولوژی، اورست، مونتاژ، ونوس، دفتر، ایتال، بیو، کنترل، متریک، مترلژی و برای آپارتمان معادل آن = کاشانه – تکنیک و تکنو معادل آن = فن – تکنولوژی معادل آن = فناوری یا فناوران – کلینیک معادل آن = درمانگاه – دکوراسیون معادل آن = آرایه _سیستم معادل آن = چرخه درخواست گردد.

شروط ثبت اسم شرکت

  • اسم هایی که مورد تایید و تصدیق واقع شده اند این قابلیت را ندارند تا به شخص دیگری واگذار شوند.
  • نام اشخاص حقوقی که به ثبت رسیده است با ارائه صورتجلسه ای که با رعایت قوانین، مقررات و شرایط اساسنامه متناسب با نوع شخصیت حقوقی تنظیم و به مرجع ثبت شرکت ها ارائه می گردد این قابلیت را دارند تا تغییراتی را داشته باشند.
  • به منظور به ثبت رساندن شرکت های تعاونی ، نخست باید ازمرجع های وزارت تعاون به صورت نامه ای تک تک اسم پیشنهادی تقاضا شود.
  • موسسه های غیرتجاری و شرکت های تعاونی از پرداخت نمودن هزینه تعیین نام معاف می باشند.
  • در صورتی که نام پیشنهاد رد شود نیازی نیست که مبلغی را به صورت مجدد پرداخت کنند.توجه داشته باشید که در صورت گذشتن زمانی بیشتر از 3 ماه از تاریخ تایید نام و در صورت عدم ثبت شرکت به دلیل های مختلف و هم چنین تغییر نام ، درخواست کننده بایستی به منظور واریز مبلغ فوق الذکر به شماره حساب مربوطه و ارائه فیش آن مبادرت نماید.

شرایط انتخاب نام شرکت

  • اسم شرکت باید دارای ریشه فارسی باشد.
  • اسم شرکت نباید لاتین نباشد.
  • اسم شرکت نباید با شئونات انقلاب اسلامی ایران منافات داشته باشد.
  • اسم شرکت باید تکراری نباشد.به سایتwww.ilenc.irمراجعه کنید و نام پیشنهادی را جستجو نمایید توجه کنید که دو کلمه از نام پیشنهادی با اسامی دارای سابقه باید متفاوت باشد.
  • اسم شرکت باید دارای اسم خاص باشد.
  • در اسم شرکت باید از اعداد بصورت ریاضی آن استفاده نشود ،بلکه بصورت حروف نوشته شود.
  • در اسم شرکت باید از عناوین ایثارگران و شاهد و مانند آن ها که انحصاراً تحت نظارت سازمان محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران می باشد،استفاده نشود.
  • در اسم شرکت باید از عنوان های شعرا،دانشمندان و کاشفان در عصر حاضر استفاده نگردد.
  • در اسم شرکت نباید از حروف اول چند کلمه بعنوان اسم مخفف و یا ترکیبی از چند حرف استفاده شود.
  • در اسم شرکت نباید از حرف اول بعضی از کلمات مثل: پی وی سی و غیره استفاده شود.

در انتها خاطر نشان می شویم که در صورت روبرو شدن با هر سوال و مسئله ای می توانید با مجتمع ثبتی نوول در ارتباط باشید.

4.7/5 - (8 امتیاز)
مشترک شدن
اطلاع رسانی کن
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها